Suomen Keilailuliitto on valinnut vuoden keilaajaksi 23-vuotiaan Tomas Käyhkön, joka hallitsi kotimaan kilpailuita läpi vuoden. 

Mikkelissä asuva ja Varkauden Mainareita edustava Tomas Käyhkö voitti elokuussa Finnish Masters -lopputurnauksen, minkä lisäksi hän juhli nuorten SM-kultaa. Miesten SM-kilpailuissa Käyhkö saavutti Juho Rissasen kanssa parikultaa sekä joukkuekilpailun hopeaa Mainareiden kanssa.

– Suuri kunnia tämä on, kun valinta osui omalle kohdalle ja Suomessa on keilailussa niin kova taso. Vuosi 2020 oli erilainen koronaviruksen vuoksi ja ulkomaille ei alkuvuotta lukuun ottamatta päässyt keilaamaan. Vuoden aikana keskityin harjoittelemiseen ja kotimaassa kilpailemiseen, Käyhkö sanoo.

Käyhkön menestyksestä kotimaan kilpailuissa kertoo paljon se, että hän on selvä kärkinimi Finnish Masters -kiertueen kokonaispisteissä, joita siis kerätään kiertueen osakilpaluista ympäri vuoden.

– Viimeiset puoli vuotta on ollut tosi hyvä ja olen pystynyt tasaisesti keilaamaan. Finnish Mastersin lopputurnauksen voitto tuli kovalla työllä, kun muistaakseni siellä kaikki pudotuspelit ratkesivat kohdallani kymppiruudussa, mutta pystyin ne kääntämään. Nuorten SM-kilpailuissa oli kiva päättää nuorisoaikani kultamitaliin. Vaikka olenkin jo aikuisten puolella keilannut paljon, on nuorten SM-kilpailuissa kova taso ja maajoukkuetason keilaajia, joten hyvä suoritus oli sekin.

Miesten SM-kilpailuissa Käyhkö sijoittui kuudenneksi, mutta oli karsinnan kärkinimi, ja tämä tulos siivitti hänet yhdessä Suomen mestari Juho Rissasen kanssa SM-parikultaan sekä Mainareiden kanssa joukkuehopeaan.

– Hyvät kilpailut olivat myös miesten SM-kilpailut, kun kaksi mitalia tuli. Henkilökohtaisessa kilpailussa vähän jäi hampaankoloon, kun voitin karsinnan, mutta jäin TV-finaalien ulkopuolelle, mutta ei tuo kuudes sijakaan mikään katastorfi ollut.

Käyhkö on kiitollinen siitä, että niin monet ovat olleet hänen tukenaan läpi keilailu-uran.

– Kiitettäviä tahoja on paljon ollut uran varrella. Kiitokset kaikille, jotka ovat olleet apuna ja tukena. Perheelle kuuluu kiitos, kuten myös maajoukkuevalmentajille. Toivottavasti pian päästään myös ulkomaille kilpailemaan. Toivottavasti myös päästään kisaamaan tänä vuonna Suomessa miesten EM-kilpailut ja tavoitteeni on mahtua siihen joukkueeseen.

Teksti ja kuva: Henri Havusela