Mikkelissä asuva Mainareiden Tomas Käyhkö voitti Mikkelin Keilakukon kesäkisan. Käyhkö kaatoi loppukilpailun kuusi sarjaa kovalla 236,5 pisteen sarjavauhdilla ja osoitti, että viime kauden hurja keilakunto ei ole kesän aikana hävinnyt mihinkään.

Tomas Käyhkön komea sarjakimara 227, 247, 249, 257, 214 ja 225 tuotti lopputulosta 1419 pistettä. Mutta silti voitto ratkesi vasta viimeisessä sarjassa.

Mikkelin Boomin Jari Aikioniemi oli myös hurjassa vedossa. Hän aloitti komeasti taskuttamalla kahteen ensimmäiseen sarjaansa 505 pistettä. Tässä vaiheessa Aikioniemi olikin kisan johdossa liki 30 pinnaa Käyhköä edellä.

Tämän jälkeen Käyhkö siirtyi selvästi kärkeen kunnes Aikioniemi pudotti 5.sarjaan isot pinnat 259 ja nousi aivan Käyhkön tuntumaan. Viimeisessä sarjassa hallitseva Suomen mestari piti pintansa ja voitti kisan 26 pisteen erolla Aikioniemeen.

Seuraavistakin sijoista käytiin tiukkaa kamppailua. Kahden käden heittotyyliin vaihtanut ja sen hienosti oppinut Boomin Jaakko Oinonen nousi viimeisessä sarjassa kolmanneksi ohittaen Ysisadan tarkan veteraanikeilaaja Heikki Ruohoahon niukasti 6 pinnalla. Ysisadan Aleksi Märkälä kaatoi hyvän loppukirin mutta jäi kahden pinnan päähän Ruohoahosta. Oinosen tulos oli 1364, Ruohoahon 1358 ja Märkälän 1356.

Seuraaviksi kilpailussa sijoittuivat Boomin Matti Laitinen ja Harri Kekkonen, Ysisadan Kauko Sepponen ja Saku Makkonen sekä St.Michel Bowlersin Pentti Iivanainen, Boomin Mari Nykänen ja St.Michel Bowlersin Saija Korhonen

Tasaista peliä, ei ongelmia

Viime kaudella toisen peräkkäisen Suomen mestaruuden voittanut sekä MM- ja EM-kisoista yhteensä 6 mitalia kaatanut Tomas Käyhkö voitti vielä heinäkuussa Qatarissa Emir Cup-kilpailun 20,000 dollarin pääpalkinnon. Sen jälkeen hän malttoi pitää keilailusta pari viikkoa taukoa.

– Nyt edessä on taas paljon kilpailuja Suomessa ja ulkomailla ja ensi vuoden alkupuolella matkaan taas Amerikan kisaradoille. Keilakukon kilpailussa onnistuin hyvin ja tekeminen oli tasaista, ei siinä isompia ongelmia ollut. Kisa oli tiukka ja sain nipistettyä siinä voiton.

Korjaus: Uutisesta on poistettu aikaisempi maininta Mikkelin keilahallin konkurssista, sillä se oli tarpeeton tämän uutisen kannalta.

Kuva: Joonas Jehkinen

Teksti: Markku Lahikainen