Tomas Käyhkö toi Suomelle ensimmäisen mitalin keilailun MM-kilpailuissa Dubaissa. Loppuottelussa Ruotsin James Blomgren oli vahvempi.

Tomas Käyhkö voitti MM-kilpailuiden singlessä hopeaa ja saavutti Suomen ensimmäinen mitali Dubain MM-kilpailuissa. Loppuottelussa James Blomgren voitti maailmanmestaruuden kahden sarjan finaalissa lukemin 2–0. Ensimmäinen sarja meni Blomgrenin nimiin 278–233 ja toinen 247–185.

Henkilökohtainen mitali ja loppuotteluun eteneminen on upea suoritus 24-vuotiaalle Tomas Käyhkölle, joka edustaa seuratasolla Varkauden Mainareita ja pelaa ensimmäisissä miesten MM-kilpailuissaan.

– Hienolta tuntuu. Vaikka maailmanmestaruutta tänään tavoiteltiin, olisin ollut tyytyväinen, jos joku olisi ennen MM-kilpailuita sanonut, että kaulassa roikkuu henkilökohtainen hopeamitali. Loppuottelussa en saanut parasta irti itsestäni ja Blomgren puolestaan onnistui hienosti, Käyhkö sanoo.

Ennen loppuottelua Käyhkö voitti välieränsä ja onnistui kovassa paikassa voittamaan Korean Ji Geunin yhden sarjan ottelussa pistein 248–211.

– Tiesin, ettei siitä tule helppo peli, kun välierässäkin vastassa oli huippukeilaaja. Siinä pelissä olin tyytyväinen omaan suorittamiseen ja sain ison sarjan tehtyä, Käyhkö summaa.

Lauantaina MM-kilpailut jatkuvat miesten ja naisten joukkuepelien karsinnalla.

– Toivottavasti Suomen joukkueet pääsevät jatkopeleihin sekä miehissä että naisissa ja saamme lisää ilonaiheita näistä arvokilpailuista, Käyhkö sanoo.

Kiitokset henkilökohtaisesta mitalista voi lähettää moneen suuntaan.

– Haluan kiittää erityisesti päävalmentaja Jarmo Ahokasta, joka tekee meidän kanssa täällä arvokasta työtä aamusta iltaan ja hänestä on meille pelaajille iso apu radoilla. Lisäksi kiitos muille maajoukkuevalmentajille sekä omalle perheelle kaikesta tuesta.

Loppuottelussa Blomgren vahvana

Loppuottelussa Ruotsin James Blomgren ei häkeltynyt, vaikka Käyhkö aloitti viidellä kaadolla. Ruotsalainen teki toiseen ruutuun paikon ja tämän jälkeen pelkästään kaatoja kympin ylimääräiseen saakka.

Ensimmäisen sarja Blomgrenille 278-233. Toisen sarjan alku oli epäonninen Käyhkölle kahden reiän vuoksi. Blomgren otti johdon eikä antanut Käyhkölle enää mahdollisuutta nousta taistelemaan MM-kullasta. Toisen sarjan lukemat ruotsalaiselle 247-185 ja MM-kulta luvuin 2-0.

Naisten singlen finaalista tuli singaporelaisten keskinäinen taistelu. Shayna Ng voitti ensimmäisen sarjan Cherie Tania vastaan luvuin 234-215.

Toisessa sarjassa Tan nousi taisteluun hienolla sarjalla 236 Ng:n tehdessä 206. Naisten maailmanmestaruus ratkaistiin näin ollen 9-10 ruutujen uusinnassa. Ng teki paikon, kaksi kaatoa ja yhdeksän eli 49 pistettä. Tanilta vaadittiin paikon päälle kolmea kaatoa. Kymppiruutuun jäi 7-10 ja peli ratkesi siihen.

Välierissä Ng peittosi Guatemalan Sofia Rodriguesin pistein 216-203 ja Tan Kanadan Sarah Klassenin luvuin 247-193.

Toinen Suomen sekajoukkue jatkopeleihin

Tomas Käyhkö, Niko Oksanen, Peppi Konsteri ja Ani Juntunen pelasivat hienon pelin perjantain sekajoukkuekilpailun toisessa erässä. Nelikko aloitti pelinsä pelaamalla kovaa tulosta heti alusta saakka. Alkuun tulivat sarjat 225, 276, 258, 216, 237 ja viiden sarjan jälkeen 1212 pistein erän kärkipaikka.

Pelin loppupuolella tulostehtailu ei ollut enää alun veroista, mutta mitään hätää jatkopaikan suhteen ei ollut, vaan 16 joukkoon mentiin kevyesti. Kymmenen sarjan tuloksella 2192 irtosi karsinnan 10:s tila. Jatkopeleissä sunnuntaina joukkueet jaetaan neljään neljän joukkueen lohkoon. Suomen lohkossa pelaavat USA, Ruotsi ja Korea, joten kovaa täytyy pelata saavuttaakseen puolivälieräpaikan.

Ensimmäisessä erässä aamulla keilannut Suomen toinen sekajoukkue Kimmo Lehtonen, Juho Rissanen, Eliisa Hiltunen ja Mila Nevalainen saivat heikon alun päivälleen, eikä joukkue saanut tarvittavia isoja sarjoja omassa pelissään. Heidän lopullinen sijoituksensa karsinnassa oli 32. tuloksella 2006.

Huomenna saadaan jälleen jännittää mitalipelejä, kun Peppi Konsteri ja Ani Juntunen keilaavat naisten parikilpailun välierässä saksalaisparia Janin Rigbuth ja Martina Shützia vastaan klo 16.00 alkaen. Mitalipelit pelataan perjantain tapaan Dubai Expossa.

Tätä ennen keilataan naisten ja miesten joukkuepelien karsinnat. Naiset ovat radoilla klo 6.00 ja miehet klo 10.00.