PBA Playoffsit lähenevät loppuaan, semifinaalit on keilattu ja loputtelijat selvillä.

Ensimmäisessä välierässä kohtasivat ykkössijoitettu Kyle Troup ja kaavion nelonen Francois Lavoie. Pelitapa on edelleen kaksi sarjaa ja ensin kaksi pistettä saanut voittaa. Jos sarjat ovat tasan, keilataan kahden ruudun uusinta.

Alku oli kaatoisa, Lavoie teki kuusi jonoon, Troup kaato-paikon ja sitten neljä jonoon. Kahdeksannessa ruudussa Lavoie johti 21 pisteellä. Yhdeksänteen hän livautti avauksensa pahasti ulospäin ja jätti 2-10 reiän. Kun siitä ei tullut paikkoa eikä viimeiseen tuplaa, hänelle merkittiin 237 ja ovi oli raollaan Troupille. Tämä hyödynsi paikkansa, ensi kaato ja sitten pakan vaihdon jälkeen toinen. Sarja oli 248 ja tilanne 1-0.

Toiseen sarjaan Lavoie vaihtoi palloa ja siirsi pelilinjaansa hieman vasemmalle, samaan, kuin mistä Troup keilasi. Sarjan alku oli äskeisen toisinto, mutta toisin päin. Nyt kuuden jonon teki Kyle ja Frankie tuloi perässä, minkä kykeni. Hän kykeni neljään kaatoon, sitten jäi kymppi. Sama keila jäi Troupille ja tuplalla Lavoie kavensi sarjan lähes tasoihin. Mutta… Ysiruutu koitui tänään kanadalaisen kohtaloksi 2-10 reiän muodossa. Taas tyhjä ja Troup lasketteli 258-223 voittoon ja otti loppuottelupaikan suoraan sarjoin 2-0.

Pelin jälkeen Kyle tunnusti toisen sarjan seiskaruudussa ajatelleensa jo kolmesatasta, ”eikä sellaista saa tuossa paikassa tehdä”.

 

Toisessa semifinaalissa kohtasivat yllättäjät, 15. sijoitettu Cristian Azcona Puerto Ricosta ja sijalta 11 lähtenyt Australian Sam Cooley. Radat olivat jo jonkin verran kuluneet ja molemmat miehet aloittivat keilaamisen nelosmerkistä. Molemmat takoivat taskua ja tekivät alkuun neljä kaatoa. Cooleyn viides heitto karkasi vajaaksi ja siitä tuli kahden keilan paikko. Azcona teki viidennen kaadon ennen omaa virhettään, pystyyn jäivät keilat 1-2 ja 8. Siitä tuli paikko, mutta Cooley tuli tasoihin tuplalla. Azcona teki saman seiskapaikon uudelleen ja jäi neljä pistettä jälkeen. Cooley ei enää jäänyt odottelemaan, vaan teki kaksi kaatoa lisää, sitten taas kaksi ja hän otti selvän sarjavoiton 269-243.

Toisen sarjan Cooley aloitti tuplalla, Azcona paikko-kaato-paikolla. Cooley osoitti haavoittuvuutta heittämällä ylipuolelle, mutta vain kuutoskeila jäi paikattavaksi. Azconan neljäs ruutu oli katastrumffi, neljä pois reikä. Viisi paikolla ja hän oli 28 pistettä jäljessä. Pallon vaihdon jälkeinen kaato ja Cooloeyn tekemät kaksi kahden keilan paikkoa antoivat toivoa. Azcona sai tuplan, mutta seitsemännen ruudun 3-6-9-10 kuvio ei hyvältä näyttänyt, vaikka hän sen paikkasikin. Cooley vastasi kahdella kaadolla, kumpikaan ei ollut kaunis, mutta tupla kuitenkin. Myös puertoricolainen tuplasi rumilla osumilla, mutta eroa oli 28 pistettä ja ruudut loppuivat kesken. Aussi teki vielä kaksi kaatoa ja homma oli siinä. Toinen sarja merkittiin Cooleylle 232-219.

Loppuottelussa sunnuntaina klo 21.00 Suomen aikaa kohtaavat siis Kyle Troup ja Sam Cooley.

 

Pekka Korpi

PBA:n sivuille

Kuvat PBA