Loppuottelu alkoi suomalaismerkeissä. Vuorottain tehtyjen ehjien jälkeen Tuula Tamminen aloitti kaatojonon neljännestä ruudusta ja hän vei sen aina yhdeksänteen ruutuun saakka. Martina Beckel ei saanut kahta kaatoa peräkkäin, kaikkiaankin olivat kaadot hänellä harvassa. Vaikka Tamminen teki kymppiruutuun ison reiän, merkittiin ensimmäinen sarja suomalaiselle 230-181.

Toisen sarjan aloitti paremmin Tuula, joka teki toiseen ja kolmanteen ruutuun tuplan. Kun vielä Beckel teki reiän viidenteen, johti Tamminen 22 pisteellä. Sitten tuli suomalaiselle musta hetki, ensin ohi kymppikeilasta ja perään paikkaamaton reikä. Beckel kuittasi heti tuplalla ja kun loppuun mentiin ehjää, voitti saksalainen toisen sarjan 193-182.

Kolmas sarja meni koko ajan hienokseltaan Tammisen tahtiin, mutta molemmat tarjoilivat mahdollisuuksia toisilleen. Beckel aloitti tuplalla, jonka Tuula kuittasi pian triplalla. Saksalaisen sipaisi ohi kasikeilasta ja niin Tamminen johti 22 pistettä. Homma kuitenkin tasoittui, kun suomalainen ohitti kympin ja Beckel teki tuplan. Ratkaisun makua tuli Martinan kasiruudun reiän myötä. Tuula kuitenkin vielä tarjosi voittoa naapurille tekemällä viimeisen ruutuun 8-10-reiän. Hän otti toisen keilan pois ja Beckeliltä vaadittiin tuplaa. Sitä ei tullut, vaan 4-7-10 –  reikä. Sen saksalainen paikkasi, mutta se ei  enää riittänyt. Tuula Tamminen voitti viimeisen sarjan 193-189 ja kirjautti nimensä historiaan ensimmäisenä seniorien virallisena Euroopan mestarina sarjoin 2-1.

– Ihan mahtavalta tuntuu, ihan uskomatonta, miten pystyy keilaamaan noin hyvin, hehkutti Tuula palkintojenjaon jälkeen.

– En oikein tiedä mistä se johtuu, että tänään meni noin hyvin, vaikka koko alkuviikosta ei ole vastaavaa saanut. Oli vaan sellainen rauha pelata, löytyi oikeat pallot ja oikea paikka tehdä, ei ollut ongelmia tänään, hän selvitti.

– Voi olla, että tämä on suurin saavutukseni, jollei sitten MM-pronssi ole suurempi. Mutta ihan mahtavaa, ihan mahtava päätös tälle viikolle, Tamminen lopetti Jarmo Ahokkaan haastattelemana.

Miesten mestaruuden voitti suoraan kahdessa sarjassa Maltan Marco Spiteri, joka kellisti isäntämaan Manfred Panzenböckin ylivoimaisesti sarjoin 241-199 ja 257-186.

 

Tulossivuille

Järjestäjän sivuille

Pekka Korpi

Jarmo Ahokas, kuvat