Osku Palermaa on mukana ja pelaa B erässä.

Keilailun yksi haastavimmista ja arvostetuimmista turnauksista on alkamassa. U.S. Open pelataan tänä vuonna samaan tapaan kuin naisten U.S. Open pelattiin kesäkuussa. Karsinta on kolme kertaa kahdeksan sarjaa ja jokainen kahdeksan sarjan osio pelataan eri olosuhteella. Tämän vaiheen jälkeen loppuosa turnauksesta pelataan uudella, neljännellä olosuhteella.

Kilpailuun osallistuu 144 keilaajaa ja heidän joukossaan on Suomen Osku Palermaa. Hän keilaa karsintaerässä B ja aloittaa pelinsä tänään perjantaina klo 13 paikallista aikaa. Lauantaina hän keilaa klo 8 aamulla ja sunnuntaina päivän viimeisessä erässä klo 18. U.S. Open pelataan tänä vuonna Mooresvillessa Pohjois-Carolinassa. Aikaero Mooresvilleen on seitsemän tuntia, joten Palermaan pelit alkavat tänään Suomen aikaa klo 20 illalla.

Kun 24 sarjaa on pelattu, 36 parasta pääsee mukaan jatkopeleihin. He pelaavat kahdeksan sarjaa, jonka jälkeen jäljelle jää 24 parasta, jotka pelaavat round robin -pelit. Round robinin jälkeen viisi parasta lunastaa paikkansa televisioituihin pudotuspeleihin. Neljäs kahdeksan sarjan kierros ja ensimmäisen osio round robinista pelataan maanantaina ja round robin keilataan päätökseen tiistaina. Keskiviikkona 30.10. pelataan pudotuspelit (Suomen aikaa klo 3 keskiviikon ja torstain välisenä yönä).

Kilpailussa täytyy keilata 56 sarjaa viiden päivän sisään päästäkseen keskiviikon pudotuspeleihin, joten kilpailua voisi kutsua keilailun maratoniksi. Kaikissa olosuhteissa on yli 27 milliä öljyä ja niissä on sekoitettu Terrainia ja Icea. Viime vuonna U.S. Openin voitti Englannin Dominic Barrett.

Kilpailun tiedot ja tulokset

Eliisa Hiltunen