Francois Lavoie otti uransa toisen U.S. Open tittelin, kun hän voitti loppuottelussa USA:n Sean Rashin. Lavoie voitti turnauksen myös vuonna 2016. Muut pudotuspeleihin selvinneet olivat Australian Jason Belmonte,  USA:n Bill O’Neill sekä Anthony Simonsen.

Round robinissa tilanne muuttui jokaisen osion jälkeen. Toisen osion jälkeen kärjessä oli Anthony Simonsen, tosin aivan pienellä erolla Bill O’Neilliin. Jason Belmonte nousi kärkikahinoihin toisella kierroksella ja oli siinä vaiheessa seitsemäntenä, vajaat sata pistettä jatkopaikasta.

Viimeisellä kahdeksan sarjan ottelukierroksella Jason Belmonte teki hyvän nousun ja ansaitsi itselleen pudotuspelipaikan kolmossijoitettuna. Sean Rash nousi viimeisellä round robin kierroksella johtoon ja otti suoran paikan loppuotteluun. Lavoie oli 56 sarjan jälkeen kakkosena, Belmonte kolmantena, O’Neill neljäntenä ja Simonsen viidentenä. Shawn Maldonado oli ensimmäisen pudotuspeleistä karsiutunut, 27 pisteen erolla Simonseniin. Kärkinelikko oli tasaisesti samalla sataluvulla, Simonsen jäi Rashista reilut sata pistettä.

Viime yönä pelatut pudotuspelit etenivät kahden ensimmäisen ottelun verran Anthony Simonsenin komennossa, kun hän voitti ensimmäisessä ottelussa Bill O’Neillin 226-193 ja toisessa ottelussa Jason Belmonten 187-148. Kolmannessa ottelussa Simonsen kuitenkin kohtasi parempansa ja Francois Lavoie eteni loppuotteluun selvällä erolla 214-164.

Loppuottelussa Lavoie kohtasi round robinin jälkeen ykkössijoitetun Sean Rashin. Koko turnausta ajoittain hallinnut Lavoie ei kuitenkaan antanut Rashille mahdollisuuksia vaan vei voiton selkein lukemin 221-172. Kanadalainen Lavoie on ensimmäinen ulkomaalainen, joka on voittanut U.S. Openin kahdesti. Viime vuoden voittaja Englannin Dominic Barrett sekä vuonna 2001 voiton vienyt Mika Koivuniemi ovat muut ulkomaalaiset, jotka ovat arvostetun turnauksen voittaneet.

 

Tulokset

 

Eliisa Hiltunen