Jyväskylän JBC-seuran nuori Veeti Salonen voitti Mikkelin Keilakukossa pelatun Boomin Bonuskisan. Finaalissa hän kaatoi neljä sarjaansa komealla 242 pisteen sarjakeskiarvolla – yhteistulos tasoituksin upeasti 1032.

Salosen voitto oli ylivoimainen, sillä toiseksi sijoittunut Mainareiden Joonas Jehkinen jäi hänestä pitkälti yli sata pistettä. Kolmanneksi, kuten edellisessäkin Mikkelin Keilakukon kilpailussa, kaatoi Boomin Jaakko Oinonen.

Loppukilpailun ensimmäiseen osioon päässeet keilaajat kamppailivat pääsystä toiseen osioon. Tässä ensimmäisessä 4 sarjan pelissä Imatran Bowlville-seuran Nihat Manis oli ylivoimainen pistein 917.

Ratkaisevassa toisessa osiossa Veeti Salonen löysi kaatotehot ja hän kirjautti komean sarjakimaran 233, 246, 221 ja 268 – kun tähän lisätään sarjatasoitus 16 pistettä, lopputulos oli hieno 1032.

Niin hieno, että vaikka Joonas Jehkinenkin pelasi hyvän tuloksen 912, hän jäi sarja sarjalta yhä enemmän Veeti Salosesta. Jehkinen ja Jaakko Oinonen

taistelivat erittäin tasaisesti kakkostilasta. Oinonen johti 3 pinnaa ennen viimeistä sarjaa, mutta siinä Jehkisen 227 riitti ostamaan hänet toiseksi. Jaakko Oinosen tulos oli 900.

Neljänneksi sijoittui Varkauden Ysisadan mikkeliläinen Aleksi Märkälä (875), viidenneksi Boomin Risto Hyvärinen (868) ja seitsemänneksi Nihat Manis (858).

Seuraaville sijoille tulivat Ysisadan Arttu Räisänen (858) sekä Boomin Matti Laitinen (856), Jaakko Valjakka (852) ja Jari Aikioniemi (841), StMB:n Veijo Arponen (809), Boomin Veli-Matti Mäkelä (784), Boomin Heikki Määttä (778), StMB:n Hannu Pesonen (770), Boomin Niina Määttä (739) ja StMB:n Timo Liukkonen 724).

”Yllätyin itsekin”

Varusmiespalvelustaan suorittava Veeti Salonen yllättyi voitostaan.

– Armeijan takia en ole keilannut muutamaan viikkoon ja yllätyin itsekin kun peli sujui noin hyvin.

Loppukilpailun ensimmäisessä osiossa Veeti Salonen heitti vaisummin, mutta tarpeeksi päästäkseen finaalipeleihin. Ero oli sitten todella iso, ensimmäisessä osiossa hän palautti tauon jälkeen otteitaan ja pelasi (puhtaalla) 182,5 pinnan keskiarvolla, finaalissa 242 pinnan vauhtia.

– Testailin alussa aika paljon palloja ja peli-ideaa. Sitten löysin loppusarjoihin oikean uretaanin, sillä vedin laidasta ja kovaa – keilat tippuivat hyvin. Kyllähän tämä voitto maistui tosi hyvältä.

Urheilutaustainen, muun muassa jalkapalloa pelannut Veeti Salonen on keilannut vasta vuoden päivät.

– Toki olen ollut keilahallilla nuoresta alkaen, koska perheessä on keilattu.

Teksti: Markku Lahikainen

Kuva: Niina Määttä