Veteraanien valtakunnansarjojen Mestaruussarjan finaali sekä ykkössarjan karsinnat keilattiin torstaina 4.4.

Finaalissa Lahden keilahallissa keilasivat Varkauden Mainarit ja Jyväskylän JBC, TKK Tampere, GB Helsinki, RäMe Lohja ja Tornados Helsingistä.

Ensimmäiset pelit olivat tunnustelua, suurin ero tuli JBC:n ja Tornadoksen välisessä pelissä, jonka JBC voitti 44 pisteellä 686–642, Räme voitti Mainarit vain 15 pisteellä 635–620 ja GB ja TKK pelasivat tasan 636 molemmilla.

Toisella kierroksella TKK paukutti tauluun 758 ja voitti Tornadoksen (680) 78 pisteellä. JBC:n ja RäMeen ero oli myös reilu pistein 658–578. GB- Mainarit oli tasaisempi 623–594.

Kolmannen kierroksen pelit heitettiin pistein: RäMe 613, Tornados 549, GB 707, JBC 639, TKK 657 ja Mainarit 617. Kolmen kierroksen jälkeen tilanne mitalisijojen osalta: TKK oli lähes 100 pistettä karussa, GB ja JBC lähes tasoissa. Muut olivat jääneet tässä vaiheessa jo yli 250 pisteen päähän mestaruudesta ja mitalisijastakin yli 150 pistettä.

Kovinta tahtia oli pitänyt JBC:n Juha Hård 246 pisteen keskiarvolla, toisena Jukka-Pekka Lahti 226 ja Timo Rytkönen 222, molemmat TKK:sta. Yli 200:n heittäjiä oli 12.

Neljäs kierros oli tasainen, kaikki joukkueet heittivät vähän yli parituloksen ikähyvityksillä. TKK-JBC 640–625, Mainarit-Tornados 626–602, GB-RäMe 660–652.

Viimeisellä kierroksella RäMe heitti 821 ja voitti TKK:n, jonka pisteet olivat 684. Kun GB voitti Tornadoksen 681–633, se jäi vain kahdeksan pisteen päähän mestaruuspokaalista. RäMe nousi hurjalla tuloksellaan kolmanneksi ohi JBC:n, joka hävisi Mainareille 706-642. Kärkeen Rämeellä oli 106 pistettä.

RäMe:n kovan nousun takana oli Seppo Eskolinin 300-sarja, myös Kari Kuparinen ja Kalevi Örnberg heittivät kovat tulokset 246 ja 236, kaikki puhtaina.

Finaalien paras keskiarvo 237 oli JBC:n Juha Hårdilla, yhteensä heitettiin 12 paritulosta. Kierroksen paras sarja oli siis Seppo Eskolinin 300.

Finaalin tulokset

Karsinnat

Karsinnan neljän joukkueen ykköslohkossa pelattiin kaksoiskierros ja voiton vei JoKei Ylivieskasta pistein 3979, toinen oli FHB Kruunupyystä 3903, kolmas KJK Kauhajoelta 3843 ja neljäs DC Oulusta.

Ainoa yli 200:n henkilökohtainen keskiarvo Folke Sandbackalle 217, joka oli koko karsinnan paras.

1-lohkon tulokset

Kakkoslohkon paras oli IiBo 2 Iisalmesta keräten pisteet 2494, toiseksi tuli X300 Äänekoskelta 2476, kolmas JoKei Joensuusta 2460, sitten X-company Lappeenrannasta ja Pate Heinolasta.

Tässäkin lohkossa tuli vain yksi paritulos, jonka heitti Raimo Kumpulainen IiBo 2 pistein 212,25.

2-lohkon tulokset

Lohko kolmosessa oli tasaista, kolme ensimmäistä joukkuetta olivat 46 pisteen sisällä. Ykkönen oli Kiila Hämeenlinnasta pisteillä 2608, toinen RäMe Lohjalta 2574, kolmas GS Eura 2562, neljäs GH Rauma ja viides Juvel-Team Hämeenlinnasta.

Paras keskiarvo oli Kari Palosella 196.

3-lohkon tulokset

Neloslohkossa oli kuusi joukkuetta. Voiton vei Valtti Lahdesta 3376, joka voitti kaikki viisi peliään ja oli siten ylivoimainen keräten 3376 pistettä. Kotkan Ysi-Kymppi oli toinen 3068 pisteellä, City B Helsingistä kolmas saaden 3038 pistettä. Seuraavina Kaato 2 Lahdesta, Hi-Tec Helsingistä, Erä Helsingistä.

Lohkon paras keskiarvo oli Harri Rämäsellä 192,60.

4-lohkon tulokset

Pelit pelattiin neljässä hallissa, jotka olivat lohkojärjestyksessä: Haapajärvi, Mikkeli, Forssa ja Järvenpää.
Neljän lohkon kolme parasta seuraa nousevat ensi kaudeksi ykkössarjaan.

Kierroksen kaikki tulokset

Teksti: Ari Tiainen

Arkisto:

veteraanien viimeinen kierros 23-24 – Suomen Keilailuliitto

Veteraanien valtakunnansarjan toiseksi viimeinen kierros – Suomen Keilailuliitto