Julia Bond voitti uransa toisen ammattilaistittelin ja ensimmäisen major-tittelin viime yönä pelatussa USBC Queensissä. Bond selvitti matsipelit ilman tappioita ja oli loppuottelussa selvästi vastustajaansa Missy Parkinia parempi 238-154. Bond pelasi matsipelit parhaalla keskiarvolla 234 ja hän pelaa vahvaa kautta, kun uran ensimmäinen voitto tuli tammikuussa PWBA Hall of Fame Classicissa. Bond kommentoi haastattelussa yksinkertaisen peli-idean, hyvän palloarsenaalin ja rohkeiden muutosten tekemisen olleen hänen vahvuutensa voittoa kohti pyrkiessään nopeasti muuttuvassa olosuhteessa.

Loppuottelussa Bond pelasi ehjää ensimmäiset kuusi ruutua ja lopetti sarjansa kuuden kaadon jonoon. Parkin aloitti haparoiden reiällä, kahdella paikolla ja reiällä eikä pystynyt selvittämään ratojen muuttumista ja tuomaan painetta Bondille. Bond siis voittoon 238-154. Semifinaaliottelussa Missy Parkin kohtasi kakkossijoitetun Liz Kuhlkinin. Tämä ottelu pysyi jännittävänä kymppiruutuun asti. Kuhlkin aloitti paikolla ja neljän jonolla, kun Parkin teki kaksi paikkoa, tuplan ja paikon. Kuudenteen ruutuun Kuhlkinille jäi reikä, jota hän ei paikannut, mutta sen perään tuli kaato, paikko ja kaato. Parkin ei pystynyt kuromaan kiinni pientä eroa tekemällään kaadolla, kahdella paikolla ja kaadolla. Ennen kymppiruutua Kuhlkin oli edellä kahdeksan pistettä. Parkin lopetti ensin ja teki varmasti kolme kaatoa kymppiruutuun saaden sarjakseen 223. Kuhlkin tarvitsi tuplan voittaakseen, mutta kympin ensimmäinen heitto jäi vajaaksi ja jätti kakkoskeilan pystyyn. Kuhlkinin sarjaksi 211 ja Parkin eteni loppuotteluun. 

Toisessa ottelussa kolmossijoitettu Parkin sai vastaansa ensimmäisestä ottelusta voiton ottaneen Verity Crawleyn. Parkin teki varmaa työtä takomalla neljän jonon sarjan alkuun, kun Crawleyllä taas oli vaikeuksia aloitettuaan tyhjällä, paikolla ja tyhjällä. Neljännessä ruudussa Crawley vaihtoi palloa ja otti pelilinjaansa hieman alemmas ja teki onnistuneesti kuuden kaadon jonon. Parkin teki jononsa jälkeen kaksi paikkoa, kaadon ja jälleen kaksi paikkoa. Crawleyllä oli pieni etu kymppiruutun lähdettäessä, mutta hän ei sitä pystynyt hyödyntämään, kun ensimmäisellä heitolla kymppikeila jäi pystyyn. Sen hän paikkasi ja teki päälle kaadon. Sarjaksi 220. Parkin tarvitsi ehjän ruudun voittaakseen ja sen hän varmasti tekikin kolmella kaadolla. Tulosta 236 ja seuraavaan otteluun. Verity Crawleyn sijoitus oli tänä vuonna neljäs. 

Pudotuspelien ensimmäisessä ottelussa eurooppalaiset ystävät Verity Crawley ja Diana Zavjalova ottivat mittaa toisistaan. Zavjalova piti muutaman pisteen johtoa seitsemänteen ruutuun asti, mutta kahdeksanteen hänelle jäi reikä, joka antoi pelin avaimet Crawleylle. Crawleyl kuitenkin antoi ne takaisin yhdeksännen ruudun tyhjällään. Zavjalova teki kaadon ysiin, mutta jätti kymppiin saman reiän samalla radalla kuin kahdeksanteen ruutuunkin. Zavjalovan tulos 172 ja Crawleyn piti kaataa neljä keilaa edetäkseen jatkoon. Hän teki tuplan ja otti kahdeksan keilaa ylimääräisellä saaden tulosta 197. Crawley jatkoon ja Zavjalovan kohtalo oli jäädä kilpailussa viidennelle sijalle. 

Nyt PWBA-kiertueella on viikon tauko ja naiset palaavat radoille ensi viikon torstaina Farmindalessa standard-kilpailu PWBA BVL Openin merkeissä.

 

USBC Queensin tulokset

 

Eliisa Hiltunen