Keilailun maailmanliitto World Bowling sekä keilalaitteiden valmistaja QubicaAMF julkaisivat maanantaina uuden yhteistyösopimuksen, jonka seurauksena kaikki tulevat keilailun MM-kilpailut tullaan järjestämään QubicaAMF:n keilahalleissa. 

– World Bowling tulee isännöimään kaikki MM-kilpailut keilahalleissa, joissa on QubicaAMF:n välineet ja varusteet käytössä. Maailmanliiton uusi kaupallinen ja starteginen suunnitelma mahdollistaa sen, että pystymme suoraan pyytämään hallia järjestämään kilpailun sen sijaan, että käyttäisimme aikaisempaa mallia, jossa kilpailuita haettiin tarjousprosessin kautta, vahvistaa World Bowlingin toimitusjohtaja Andrew Oram maailmanliiton tiedotteessa.

Myös QubicaAMF:n toimitusjohtaja Emmanuele Govoni kommentoi tiedotteessa uutta yhteistyösopimusta.

– Olemme erityisen innoissamme, että pääsemme tuomaan uutta teknologiaa World Bowlingin tapahtumiin ja tuemme näin heidän suunnitelmiaan laajentaa kilpailuiden ulottuvuutta ja jatkaa lajin kasvattamista globaalisti, Govoni sanoo.

Samalla World Bowling tiedotti, että QubicaAMF maailmancup ja tulevat Single MM-kilpailut tullaan yhdistämään yhdeksi tapahtumaksi, joka kantaa nimeä QubicaAMF Bowling World Cup. Tämä tapahtuma pitää sisällään myös Parakeilailun maailmancup.

QubicaAMF Bowling World Cup järjestetään Kuwaitissa 8.-21. marraskuuta 2020.

– Jo keskusteluiden alkuvaiheessa QubicaAMF osoitti olevansa mieletön yhteistyökumppani käynnistäessämme uusia suunnitelmia, joita rakennetaan aikaisempien hyvien asioiden lisäksi, ja viemme World Bowlingin tapahtumat uusiin paikkoihin, uudelle yleisölle ja uusille faneille maailmanlaajuisesti. Meidät on siunattu huippu-urheilijoilla, jotka ansaitsevat globaalia näkyvyyttä parhaissa mahdollisissa kilpailuissa, Oram kommentoi.

Lähde: World Bowlingin tiedote