PBA World Championshipin kilpailua on keilattu 54 sarjaa ja osallistujajoukko on karsittu niihin viiteen viimeiseen, jotka ratkaisevat keskenään voiton tuoman mammonan ja kunnian. Rahaa on ykköselle luvassa satatuhatta dollaria.

Viimeisen päivän 12 sarjaa toivat turnaukselle uuden kärkinimen. Kristopher Pratherin väkevä hetki viimeisen pelin puolivälissä, kolmanteen täydet 300 ja seuraavaan 279, nosti hänet kärkitaistoon ja viimeisellä sarjalla hänen onnistui puristaa kuudella pisteellä ohi siihen asti kärkitilaa pitäneestä Tommy Jonesista. Pratherin keskiarvo 54 sarjaan oli 229,7 josta Jones jäi yhden kymmenyksen. Kolmantena listalla on Jason Belmonte, joka jäi 35 pistettä kärjestä. Belmo oli koko ajan mukana kinassa ykköspaikasta, mutta päivän ensimmäiseen blokkiin tullut notkahdus, perättäiset sarjat 186 ja 168, jättivät eron liian suureksi. Neljännen paikan porraspelissä otti Jason Sterner, hän jäi Pratherista toistasataa pistettä ja Belmontestakin lähes 80. Viimeiselle askelmalle keilasi joukon ainoa vasuri, Jakob Butturff kaksi pistettä Sternerin perässä. Heidän järjestyksensä vaihtui viimeisessä sarjassa. Suurta eroa järjestys ei tarkoita, miehet kohtaavat joka tapauksessa ensimmäisessä sarjassa. Kyseessä on vain se, kumpi valitsee aloitusradan. Nyt sen tekee Sterner. Ja kun mainittiin ainoa vasuri, mainittakoon myös, että Belmo on joukon ainoa kahden käden tekniikkaa käyttävä, Prather, Jones ja Sterner keilaavat perinteisellä tekniikalla.

Ensimmäisenä rannalle jäi Kyle Troup. Hän keikkui sijoilla 5–8 koko kisan ajan ja oli nytkin ennen viimeistä sarjaa vain pisteen Sternerin perässä kuudentena. Miesten ero repesi kuitenkin 60 pisteeseen, kun Troup ei saanut viimeiseen sarjaan kuin 177. Anthony Simonsen nousi viimeisellään tasapisteisiin Troupin kanssa, mutta jäi seitsemänneksi. EJ Tackett täydensi viimeisen vaiheen kahdeksikon.

Mukana olleet ruotsalaiset putosivat pois päivän ensimmäisen pelin jälkeen. Jesper Svensson oli jo viivan yläpuolella, mutta viimeiseen sarjaan hän sai vain 209 ja Tackett porhalsi ohi sarjallaan 256 ja vei viimeisen jatkopaikan. Martin Larsen oli 14. ja Rasmus Edvall 15.

Porraspeli keilataan sunnuntaina iltamyöhällä Suomen aikaa.