Lappeenrannan X-Strike 2024 keilattiin 175 keilaajan voimin ja suorituksia kertyi 426.

Kilpailun rataolosuhde oli haastava ja paljon ”varmoja ” finalisteja jäi alkukilpailuun. Peppi Konsteri (Giants) oli paras tuloksella 1194 (65) ja viimeinen 26:s  jatkoon menijä oli  Raimo Kokki (XB) pistein 1105 (215). Lisäksi naisten ja veteraanien viikonvaihteista kolme keilaaja kummastakin, eli eteensä 32 keilaajaa finaaliin.

Loppukilpailun 5 sar. am sujui täysin Peppi Konsterin komennossa. Ensimmäiseen sarjaansa hän heitti upeasti uransa kahdeksannen 300 sarjansa ja kun tasoituksiakin oli, niin 309 oli kelpo avaus. Kun muutkin sarjat  sujuivat mainiosti  227, 197, 247, 264  tuli yhteistulosta puhtaana 1235 (ka. 247) ja siihen vielä tasoitukset, joten ylivoimainen finaalin alkukilpailun kärkitulos oli 1280!

Seuraavina GB:n kaksikko Justus Puha 1138 (235) ja Nooa Vilokkinen 1106 (15).  Jarno Lahti (TKK) heitti viimeiseensä 170 ja luuli jo pariskunnan matkakustannusten menevän Pepin pussista, mutta lopulta tulos riitti neljänteen sijaan pistein 1082 (0).  Viimeisen pudotuspelien jatkopaikan otti Risto Nurmikoski (BC Imatra) tuloksella 1078 (150). Petri Riikosen (Ysisata) jatkopaikka meni viimeisen sarjan kymppiruudun seiskamissiin eroa jakopaikkaan jäi  vaivaiset 4 pistettä.

Porraspelien ensimmäisellä kierroksella Risto Nurmikoski voitti Jarno Lahden pistein  202 (30) – 190. Seuraavaksi vastaan tullut Nooa Vilokkinen joutui myös poistumaan hävinneenä pistein 210 (30) – 184 (3). Eikä ollut nuoresta Justus Puhastakaan Riston pysäyttäjäksi, vaan sarja  Ristolle pistein 212 (30) – 200 (47).

Porraspelien viimeinen vaihe alkoi Riston paikkaamattomalla reiällä, johon Peppi vastasi heittämällä kaksi reikää  myös ilman paikkoa. Risto paikon jälkeen teki vielä kolmanteen reiän ilman paikkoa,  tämän jälkeen päivän tähti Peppi heitti kuuden kaadon putken ja kun loppusarjakin meni puhtaana tuli yhteistulosta  236 (9) ja kilpailun voitto. Riston tulos oli 169 (30), mutta hän voi olla todella tyytyväinen päiväänsä, kun selvisi alkukilpailusta jatkoon toiseksi viimeisenä ja finaalin viidestä sarjasta jatkoon viimeisenä . Pudotuspeleistä vielä kolme voittoa ja 700 euron kakkospalkinto kotiin viemiseksi.

Eikä Pepin päivän tienesti jäänyt 800 euroon, kun kilpailussa oli myös  300Xtra, jossa Peppi oli ainut 300 sarjan heittäjä, josta palkinto oli 300 euroa! Ja samaan talouteen meni vielä Jarnon viitos sijasta myös 300€.

Tyytyväisenä hymyilevä Peppi kertoi keilailun jälkeen, ettei ollut kuuteen vuoteen voittanut erikoiskilpailua, joten  voitto tuntui erityisen mukavalta.

Keilaseura X-Company kiittää kaikkia kilpailuun osallistuneita keilaajia sekä yhteistyökumppaneita ja toivottaa kaikille tuloksellista kevätkautta!

X-Striken finaali lähetettiin SKL:n YouTube-kanavalla ja voit katsoa sen jälkilähetyksenä tästä:

X-Strike finaali SKL:n YouTube-kanavalla

Teksti ja kuva: Jarmo Koski