Lauantaina loppuun pelatun PWBA BVL Openin voiton nappasi 25-vuotissyntymäpäivänään “rookie” Stephanie Zavala vain kolmen viikon päästä ensimmäisestä tittelistään. Zavala päihitti loppuottelussa kaksi edellistä matsia loistavasti keilanneen Jordan Richardin lukemin 228-204. Pudotuspeleissä nähtiin nuoria kykyjä ja paljon rullaa, kun Zavalan ja Richardin lisäksi tv-showssa nähtiin toinen rookie Breanna Clemmer sekä viime viikolla Queensissä neljänneksi sijoittunut Verity Crawley

Loppuottelussa Zavala sekä Richard aloittivat yhden keilan paikoilla. Zavala iski sen perään neljän kaadon jonon, johon Richard ei pystynyt vastaamaan kolmella paikolla ja yhdellä kaadollaan. Kuudenteen ruutuun Zavala jätti 7-10 reiän ja peli oli vielä auki. Richard teki kuudenteen kaadon, seuraavaan paikon ja sitten vielä tuplan. Zavala pysyi kuitenkin edellä tekemällä kolme kaatoa reiän jälkeen. Kymppiruudussa Zavala tarvitsi paikon ja 4 keilaa varmistaakseen voittonsa. Hän jätti avausheitolla keilat 3-6-9-10, paikkasi sen ja otti kuusi keilaa ylimääräisellä. Richard lopetti paikkolla ja kaadolla. Titteli Zavalalle siis 228-204.

Semifinaalissa Richard sai vastaansa kakkossijoitetun Breanna Clemmerin, joka pääsi pudotuspeleihin ensimmäistä kertaa. Clemmer aloitti hieman haparoiden reiällä, mutta teki sen perään neljä kaatoa. Richard aloitti vahvasti viiden kaadon jonolla. Clemmer ei kuitenkaan saanut enää tarpeeksi kaatoja sarjansa loppupuolella, kun Richard jatkoi jonoaan kymppiruutuun asti. Clemmer lopetti sarjansa triplalla ja sai tulokseksi 225. Richardin sarjasta jännitettiin kolmesatasta, mutta yhdestoista heitto meni paksuksi ja jätti keilat 4-6-7-10. Richard loppuotteluun 284 sarjalla.

Ensimmäisessä ottelussa olivat vastakkain Jordan Richard ja Verity Crawley. Matsi alkoi melko tasaisesti, kun molemmat aloittivat kaadolla ja kahdella paikolla. Neljännestä ruudusta Richard aloitti viiden kaadon jononsa, johon Crawley pystyi vastaamaan vain tuplalla. Richard lopetti sarjansa sitten paikolla ja kolmella kaadolla, joten Crawley ei saanut enää kymppiruudun tuplallaan eroa kiinni. Richard jatkoon 245-224. 

Stephanie Zavala johti kilpailua jokaisen kuuden sarjan blokin jälkeen, joten hän selvästi dominoi ja oli paras keilaaja viikonlopun aikana. Dasha Kovalova oli Crawleyn jälkeen seuraava eurooppalaisista sijoittuen viidenneksi 39 pistettä pudotuspelipaikasta. Myös Daria Pajak ylsi tällä kertaa 12 parhaan joukkoon, mutta viimeinen kuuden sarjan peli oli hänelle vaikea ja hän jäi sijalle 11. Birgit Noreiks pääsi jälleen lähelle 12 parhaan pelejä, mutta jäi sijalle 14. Maria Bulanova oli 35:s ja Diana Zavjalova vasta 52:n.

Kiertue jatkaa matkaa ensi viikolla South Glens Fallsiin, joka sijaitsee Farmingdalen tapaan New Yorkin osavaltiossa. Siellä pelataan PWBA Albany Open.

 

Kilpailun tulokset

 

Eliisa Hiltunen

Kuva: PWBA