Lauantai-iltapäivä päättyi naisten EM-kilpailuissa Aalborgissa ruotsalaisjuhliin, kun välierät ja finaali pelattiin maanaisten kesken. Voittajaksi keilasi lopulta Anna Andersson, joka kukisti finaalissa Sandra Anderssonin uusintaheitolla pelin päätyttyä 181-181.

Tätä ennen pelattiin aamulla singlen kolmas ja viimeinen pelierä. Ani Juntunen ja Peppi Konsteri taistelivat tosissaan mitaleille pääsystä, mutta jäivät kuitenkin tavoitteesta viitisenkymmentä pistettä.
Sarjat olivat molemmilla parituloksen tuntumassa koko ajan. Neljän sarjan jälkeen tiedettiin suurin piirtein, että mitaleille riittää, kun lyö Ruotsin Josefin Hermanssonin 1260 tuloksen. Tämä olisi vaatinut isot sarjat viidenteen ja kuudenteen. Peppi tekikin viidenteen 243 ja samansuuruinen tai hieman pienempikin olisi lopulta riittänyt. Viimeisen sarjan alun tyhjät kuitenkin romuttivat mitalihaaveet. Ani Juntusen lopputulos kuuteen sarjaan oli 1211 ja Peppi Konsterin 1207 pistettä. Viimeisestä erästä mitalipeleihin keilasi Ruotsin Jenny Wegner 1273 tuloksellaan. Saksan Birgit Noreiks (os. Pöppler) jäi mitalipeleistä kaksi pistettä 1258 tuloksellaan. Monen kärkimaan pelisuunnitelma on tähän saakka ollut, että aloitetaan uretaanilla alempaa reunasta ja siirrytään sarjan tai toisen jälkeen reaktiiviin ja ylemmäksi. Tänään monella keilaajalla pelipaikka olikin jo melko ylhäällä viimeisissä sarjoissa.

Ani Juntunen kertoi pelinjälkeisessä haastattelussa mistä mitaleille tarvittavat pisteet jäivät kiinni.

– Oikeastaan kaikissa sarjoissa oli mahdollisuus tehdä paljon parempaa tulosta, sitten vaan siirtyi radalla hieman liian myöhään. Muutama huono veto ja pari tyhmää tyhjää, niihinhän se sitten käytännössä meni. Joskus tuntuu, että heität huonosti, mutta loppupelissä et heitäkään. Sitten vaan pitää oikeesti tehdä niitä muutoksia reippaasti eikä jäädä vaan nysväämään niissä.

Peppi Konsteri komppasi Ania monessa asiassa.

– Muutokset tehtiin liian myöhään ja sitten kun oli mahdollista tehdä isoo sarjaa niin ei sitten halunnutkaan tehdä isoa sarjaa. Ärsyttää sanoa, mutta semmoisiin tyhmiin tyhjiin ja omiin pikku virheisiin sorruin. Ne pitäisi jättää pois.

EM-kilpailut jatkuvat sunnuntaina alkavalla parikilpailulla. Jenni Heino ja Mila Nevalainen pelaavat aamun klo 10.00 erässä ja Marjaana Hytönen ja Eliisa Hiltunen klo 14.45 erässä. Ani Juntunen ja Peppi Konsterin pelierä on maanantaina klo 11.00. Parikilpailuista mitalipeleihin selviää myös neljä parasta paria.
Jennin ja Milan peliradat ovat 21, 17, 13, 9, 5 ja 19.

EM-kisasivulle

EM-kilpailujen aikataulu

Tulokset

Livestriimauksiin;

viisi kameraa valittavissa selostuksineen

neljän radan kamera pistelaskimineen, ei selostusta

Online Scoring

 

Sami Järvilä