Niko Oksanen, Teemu Putkisto, Pyry Puharinen, Sanna Pasanen ja Jesse Ahokas jatkavat kaikki vuoden 2020 AIK International kilpailun finaalissa toiseen vaiheeseen. Toinen vaihe on juuri alkamassa.

Karsinnassa nähtiin suomalaisonnistumisia vielä sunnuntaina. Suoria finaalipaikkoja ei enää tullut, mutta Peppi Konsteri, Eliisa Hiltunen ja Atte Broms keilasivat itsensä semifinaaliin, Hiltunen ja Konsteri naisten gatewayn kautta tuloksin 1261 ja 1254 ja Broms junioreiden gatewayn kautta tuloksella 1250. Muita suomalaisia semifinaalissa olivat Tomas Käyhkö, Pyry Puharinen, Osku Palermaa sekä Luukas Väänänen. Semifinaalista ainoana finaaliin pääsi Pyry Puharinen, joka keilasi kuuteen sarjaan 1315. Osku Palermaa jäi niukasti ulos, kolmen pisteen päähän jatkopaikasta, kun hänen tuloksensa oli 1278 ja jatkoon mentiin lukemalla 1281.

Karsinnan voiton otti Filip Wilhelmsson, jonka kärkitulos ensimmäisestä erästä kesti karsinnan loppuun asti. Niko Oksanen piti paikkansa kolmantena ja pääsee näin aloittamaan finaalipelit vasta toisesta vaiheesta. Muut suomalaisfinalisitit ovat Jesse Kallio sijalta 13, Teemu Putkisto sijalta 15, Jesse Ahokas sijalta 18, Sanna Pasanen sijalta 37 sekä Pyry Puharinen semifinaalin sijalta 6. Karsintaraja suoraan finaaliin oli 1333, joka on yllättävän alhainen tämän kilpailun aiempaan tulostasoon verrattuna. Halliin on hiljattain vaihdettu uudet keilat, joten kaatojen saaminen on siitä syystä hankaloitunut.

Finaalin ensimmäinen vaihe on juuri pelattu. Kaikki suomalaiset, paitsi finaalista pois jättäytynyt Jesse Kallio, jatkavat hienosti toiseen vaiheeseen. Ensimmäisessä osiossa keilattiin kuusi sarjaa, jonka perusteella 24 parasta ansaitsi jatkopaikan toiseen osioon. Parhaiten keilasi Ruotsin tähti Jesper Svensson, jolla oli karsinnassa vaikeuksia tehdä tulosta. Nyt tahti oli toinen ja hän keilasi 1413. Teemu Putkisto oli paras suomalainen lukemin 1329. Pyry Puharinen teki 1309, Sanna Pasanen 1291 ja Jesse Ahokas 1250, jolla hän nappasi sijan 24 eli viimeisen paikan seuraavaan osioon.

Toinen vaihe alkaa Suomen aikaa 12.30 ja siinä siis mukana kaikki viisi suomalaista. Tänään klo 16 Suomen aikaa keilataan myös B-finaalit kategorioissa naiset, juniorit, seniorit ja alle 200-keskiarvon keilaajat. Suomalaisista Peppi Konsteri ja Atte Broms pääsivät semifinaalin tulosten perusteella mukaan junioreiden B-finaaliin.

 

Tulokset

Online scoring

Youtube

 

Eliisa Hiltunen