Loppiaisen avauserän parhaan tuloksen keilasi Magnus Lönnroth, joka ei kuitenkaan lukeutunut veteraanikeilaajiin. Veteraaneista parhaat tulokset tekivät Rauli Raita, Timo Murto sekä Markku Puurunen. Kolmikko nappasi aamupäivän urakastaan erikoispalkinnot itselleen. 

Finaalituloksia erässä ei nähty, kun erän ykköskeilaaja Magnus Lönnroth löi taululle tuloksen 1347. Hänen paras sarjansa maanantaina oli 257.

Veteraanien ykkönen, keilaseura Patteria edustava Rauli Raita, aloitti puolestaan päivänsä upeasti keilaamalla kolmeen ensimmäiseen sarjaansa pisteet 222, 257 ja 256. Veteraanien kakkonen Murto keilasi tuloksen 1190 ja aivan hänen kannoillaan keilannut Puurunen 1183.

Hänellä oli täten kaikki mahdollisuudet tykittää Ballmaster Openin finaalivaiheeseen riittävä tulos, mutta kolmeen viimeiseen sarjaan mahtui kaksi alle 200 pisteen sarjaa, jotka lopulta verottivat harmittavasti kokonaispottia.

– Hyvältä tuntui keilata, mutta kauhean tarkkana sai olla.  Pienen muutoksen kun teki pelaamiseen, se näkyi samantien radan toisessa päässä. Mukavaa oli tänään keilata, Raita kertoi  erikoiserän päätteeksi.

Veteraani-ikäiset keilaajat ovat nähneet Ballmaster Openia paljon, niin myös Raita.

– Tämä oli varmaan neljäskymmenes Ballmaster Open, jossa olen keilannut. Joskus mäkiviikon takia olen kerran ollut pois, mutta se onkin ainoa kerta vuodesta 1981 tähän vuoteen asti. Mietin jo, että tämä olisi viimeinen kerta, mutta nyt en ole enää varma. Pikkaisen tämänpäiväinen antoi boostia, 71-vuotias Raita kertoi hymyillen.

Veteraanien erikoiserän kaikki tulokset tästä linkistä.

Loppiaisena keilataan vielä toinen karsintaerä klo 14.00 ja tässä erässä nähdään iso joukko huippukeilaajia, kuten Pasi Uotila, Petteri Salonen ja Joonas Jähi. Kaikki loppiaisen toisen erän osallistujat näet tästä linkistä.

Maanantain jälkeen turnaus viettää tiistaina välipäivää.

Kilpailujärjestäjän sivut

Tulokset 

Livestream

Henri Havusela