Brunswick Ballmaster Openin yhdeksännestä karsintaerästä oli lupa odottaa paljon, sillä radoilla nähtiin iso joukko kotimaisia huippukeilaajia. Erän ykkönen oli Joonas Jähi, joka teki tarkkaa työtä keilaten tasan 1400 pistettä. Tuloksella hänet tullaan näkemään turnauksen finaalivaiheessa.

Muita varmoja finaalituloksia ei nähty. Kovassa vireessä oikeaan aikaan tuntuu olevan Heidi Manninen, joka voitti sunnuntaina naisten erikoiserän tasoituksellisella tuloksella 1340. Nyt Manninen paransi tulostaan entisestään ja keilasi itsensä erän toiseksi heti Jähin jälkeen tuloksella 1373.

– Oikeastaan en tehnyt verrattuna eiliseen juuri mitään eri tavalla. Ehkä pikkaisen huolellisemmin otin kaikki heitot. Se mikä eilen löytyi, toimi myös tänään. Tänään ehkä myös auttoi se, että oli niin paljon huippunimiä ympärillä. Pystyi katsomaan, mitä he tekevät ja sitä oppia pystyi suhteuttamaan omaan tekemiseen. Nyt saa odottaa, miten turnaus etenee ja mihin tämä tulos riittää, Manninen kommentoi tuoreeltaan karsintaerän päätteeksi.

Kolmanneksi tehokkain keilaaja erässä oli Tero Virtanen, joka keilasi kaksi yli 270 pisteen sarjaa ja yhteistuloksen 1359.

Erän ykkösnimeksi keilannut Joonas Jähi pelasi nousujohteisen erän. Alussa isoja sarjoja häneltä ei vielä nähty, mutta kolmen viimeisen sarjan tulokset 278, 222 ja 258 toivat Jähille komean tuloksen 1400.

Maanantain iltapäivän karsintaerän kaikki tulokset

– Hyvä erä oli pelata. Selkeä ajatus oli koko ajan, mutta toteutuksen ja välineiden kanssa vielä tekemistä. Tulokseen olin tyytyväinen, mutta kyllä siellä on vielä parannettavia asioita. Alussa vielä pelaaminen takkuaa ja siihen pitää keksiä jotain lääkettä, Jähi kertoi.

Suomen maajoukkuekeilaajiin lukeutuva Jähi pelasi jo aikaisemmin turnauksessa sairaana yhden erän ja keilasi silloin tuloksen 1366, ja nyt hän voikin odottaa rauhassa karsinnan loppumista, kun paikka finaalipeleissä on varma. Rataolosuhdetta hän pitää mielekkään haastavana.

– Haastava se on. Hauska pelata, kun en ole ennen varmaankaan näin nopeaa rataa pelannut, Jähi summasi.

Jähi tullaan kuitenkin karsinnan aikana näkemään vielä ainakin tulevana torstaina  juhlaerässä, johon on kutsuttu Ballmaster Openissa menestystä niittäneitä keilaajatähtiä ja todellisia lajilegendoja.

Turnauksessa pidetään välipäivä tiistaina ja pelit jatkuvat keskiviikkona kolmella karsintaerällä klo 10.00 alkaen. Keskiviikkona radoilla nähdään jo runsaasti ulkomaalaisia keilaajatähtiä, kun tähän asti pääasiassa radoilla on nähty kotimaisia keilaajia.

Kilpailujärjestäjän sivut 

Tulokset 

Henri Havusela