Vuoden 2020 ensimmäinen Euroopan kiertueen kilpailu on keilattu ja lopputulos jäi silausta vaille suomalaisjuhlia. Teemu Putkisto hävisi niukasti loppuottelun Irlannin Christopher Sloanille lukemin 175-189.

Putkisto oli ainoa suomalainen, joka otti jatkopaikan toisesta finaalivaiheesta. Hän keilasi loistavan tuloksen 1396 ja oli tuossa vaiheessa kolmantena tasapistein toisena olevan Eric Sjöbergin kanssa. Kärjessä jatkoi Jesper Svensson tuloksella 1408. Viimeinen jatkoon pääsijä 16 parhaan joukkoon oli Ruotsin William Svensson pistein 1252. Muut suomalaiset olivat tasaisia, Niko Oksanen keilasi 1212, Pyry Puharinen 1210, Jesse Ahokas tasan 1200 ja Sanna Pasanen 1196. Näillä lukemilla irtosi kilpailusta sijat 22, 24, 27 ja 28.

Kolmannessa vaiheessa keilattiin neljä sarjaa. Putkisto pelasi hienoa peliä keilaten sarjat 224, 228, 258 ja 234, neljään sarjaan yhteensä 944. Tällä pelillä hän nousi kilpailun kärkeen kymmenen sarjan tuloksella 2340, 15 pistettä edellä Jesper Svenssonia. Viimeisen paikan kahdeksan parhaan joukkoon otti huippukunnossa oleva naiskeilaaja Joline Persson Planefors lukemin 2227.

Neljännessä vaiheessa keilattiin niin ikään neljä sarjaa. Tämän jälkeen olisivat selvillä kolme pudotuspeleihin etenijää. Putkisto oli vaikeuksissa ensimmäisessä ja kolmannessa sarjassa, mutta selvitti ne riittävän hyvin ja otti lopulta kärkisijan yhden pisteen erolla Jesper Svenssoniin. Putkiston sarjat olivat 179, 269, 183 ja 205, tulos 14 sarjaan 3176. Viimeisen pudotuspelipaikan otti Christopher Sloan lukemalla 3101. Välierässä Svensson ja Sloan kävivät melko tasaisen kamppailun, jossa Sloan vei lopulta pidemmän korren, vaikka lopettikin sarjansa reikään. Sloan jatkoon pistein 234-223.

Loppuottelu oli myös tasainen, mutta matalampi tulostasoltaan. Putkisto aloitti tuplalla, sitten jäi kolme kertaa yksi keila pystyyn, paikot niistä. Sloanin alku oli takkuinen, yhden keilan missi, paikko, kolmesta keilasta kaksi pois. Sitten Sloan löysi idean ja teki triplan, mutta sen päälle heitti jälleen keilasta ohi. Putkisto teki vielä kaadon kuudenteen ruutuun, mutta sitten tuli kaksi paikkoa ja ysiruutuun kohtalokas reikä. Sloan lopetti ensin, teki triplan kymppiruutuun ja sarjaksi 189. Putkistolta vaadittiin tuplaa. Sitä ei tullut ja sarjaksi vain 175. Christopher Sloanille EBT-titteli.

Putkiston vahvat otteet Ruotsissa jatkuivat, vaikka voitto jäi vielä uupumaan. Toinen sija toi kuitenkin parannusta edellisvuoteen, 2019 hän sijoittui kilpailussa kolmanneksi hävittyään välieräottelun Singaporen Cherie Tanille. Iloisena nuori mies kommentoikin kilpailuaan:

-Mahtava aloitus vuodelle. Pelaaminen oli hyvää koko päivän ja pysyin pois suuremmista ongelmista. Finaalissa ysiruudun reikä oli liikaa, vaikka kaveri antoi kovasti siimaa tyhjillä, enkä saanut tarvittavaa tuplaa kymppiruutuun. Pian pelit jatkuvat kotosuomessa ja voitonnälkä on kova.

Junioreiden B-finaalista ei menestystä Suomeen

Suomalaiset jäivät junioreiden B-finaalissa tuloslistan pohjalle, Peppi Konsteri oli viides ja Atte Broms kuudes. Konsteri keilasi viiteen sarjaan 950 tasoituksilla ja voitti kolmet bonukset, joten hänen tuloksekseen merkattiin 1010. Broms oli vaisu, hän sai kasaan vain 831 pistettä, ei voittobonuksia. Voiton nappasi Norjan Jonas Dammen suvereenisti voittamalla jokaisen ottelunsa. Naisten B-finaalin voittoon keilasi Saksan Birgit Pöppler, senioreiden finaalin kuittasi Peter Ljung ja alle 200 keskiarvon keilaajien finaalin Simon Mattsson.

Nyt keskittykäämme Ballmaster Openin 50-vuotisjuhlahumuun, allekirjoittanut jatkaa jälleen ensi viikolla Irlannin osakilpailun merkeissä.