PBA Shark Championshipin karsintapelit on keilattu ja miehet laitettu järjestykseen 15 sarjan jälkeen. Japanin Shota Kawazoe kipusi kärkipaikalle toisen blokin myötä ja piti sitä hallussaan kolmannessa karsintaerässä neljä sarjaa ja reilut yhdeksän ruutua. Viimeisen sarjan viimeisen ruudun ensimmäisellä ylimääräisellä heitolla AJ Johnson teki tarvittavan kaadon ja ohitti japanilaisen neljällä pisteellä. Paras viidestä pelattavassa jatkopelissä karsinnan sijoitus on ratkaiseva paitsi porraspelien sijoituksen kannalta, myös siinä, että Johnsonille riittää yksi otteluvoitto paikkaan porraspelissä. Näin siksi, että toisella kierroksella hävinneistä korkeimmalle sijoitettu pääsee mukaan tv-finaaliin sijalle viisi. Toki AJ haluaa piikkiin ja yrittää siksi voittaa molemmat ottelunsa.

Sharkin karsinnan lopussa saatiin dramatiikkaa, kun Kevin McCune täräytti viimeiseen sarjaan täydet 300 ja nousi sillä tasapisteisiin Kris Pratherin kanssa jakamaan 16. sijaa. Niinpä nämä kaksi keilasivat uusintasarjan siitä, kumpi sinne uloslyöntiin pääsee Johnsonia vastaan ja kumpi jää rannalle ruikuttamaan. Tuo sarja oli aika selvä. Kokenut Prather teki tuplan ja kuuden jonon, vaikka pötkön lopussa vähän onnea olikin. Uusintasarjan tulos oli 254-224.

Tomas Käyhkön kilpailu laski alamäkeä hyvän aloituksen jälkeen. Toinen viiden sarjan peli päättyi lukemiin 1121 (keskiarvo 224,2). Ensimmäinen sarja oli mukava 238 ja kolmas komea 251, muuten aika tasaista puurtamista ja pikkuparia. Sijoitus liukui hieman alemmas, riville 38, mutta ero karsintarajalle oli silti vain 41 pistettä, mikä oli hyvinkin kiinniotettavissa. Kolmas peli alkoi kuitenkin yksittäisten keilojen paikkaamisella. Alkutupla, lopputupla ja siinä välissä neljä kertaa yksi keila pystyssä parin kaadon kera. Sarja 214 kasvatti eron jo 68 pisteeseen. Toisessa palikat saivat kyytiä 245 pisteen edestä, mutta niin kävi muuallakin Thunderbowl-hallissa, sillä vaikka Tomasin sijoitus kohentui kymmenellä pykälällä, kasvoi ero jatkopaikkaan viidellä silmällä. Kolmannessa sarjassa tuli sitten se lopullinen vahvistus jatkosta putoamiselle. Vain kaksi kaatoa tuli sarjan mittaan ja kymppiruutuun ”mummon hampaat”, 4-6-7-10. Sarjaan kertyi tulosta vain 175 ja raja karkasi 147 pisteen päähän. Viimeisen sarjan 225 oli enää laiha lohtu. Viimeiseen blokkiin Käyhkö sai 1071 (214,1) ja yhteistulokseksi 355 pistettä päälle paritahdin (223,7). Sijoitukseksi sillä tuli 59.

Tomas oli odotetusti harmissaan kisan jälkeen ja kommentti oli pettynyt: ” Ei ollut nämä mun kisat. Hyviä hetkiä oli viimesissä blokeissa, mutta ei pahemmin menestystä tullut. Heitän viikon päästä yhen Regional kisan ja hengailen täällä siihen asti. Maanantaina sitten TOC PTQ.” Tuo viimeinen tarkoittaa kauden viimeistä kilpailua, Tournament of Championsia, johon mukaan pääsevät vain keilaajat, jotka ovat voittaneet PBA-turnauksen. Poisjääntejä on aina ja siksi alueellisten kilpailujen, regionaalien, voittajat osallistuvat esikarsintaan, josta kahdeksalle parhaalle on pääsy itse kilpailuun.

Sharkin myötä saatiin myös PBA World Championshipin karsinta loppuun viedyksi. Matt Russo kesti loppuun saakka ja piti ykköspaikkansa selvällä erolla. Hän jopa kasvatti eroa viimeisessä blokissa ja nyt kakkonen, Jesper Svensson, on 240 pisteen päässä. Kolmantena on Packy Hanrahan. Käyhkö oli tässä kisassa sijalla 75.

World Series of Bowling jatkuu Sharkin uloslyönneillä sunnuntain aamuyöllä. Siinä ratkotaan viisi miestä ensi viikon porraspeliin. Tuloksia voi seurata alla olevien linkkien avulla.
Sitten alkaakin porraspelien pötkö. Sunnuntaina illalla klo 19 näytetään jälkilähetyksenä Roth/Holman parikilpailun loppupelit. Tiistaina aamukahdelta keilataan Cheetahin porraspeli, keskiviikkona samaan aikaan Scorpionin finaalit ja torstaina aamusella Sharkin loppurähinä. Torstai-iltana viideltä pelataan World Championshipin round robinin ensimmäiset kahdeksan sarjaa ja toinen mokoma puoliltaöin alkaen. Sunnuntaina aamukahdelta on vuorossa World Championshipin porraspelien ensimmäinen osa, sijat 5-9 ja klo 19 lopullinen finaali.