Sunnuntaina pelattiin seniorien Mestaruussarjan mitalisarjan kolme viimeistä peliä. Kaksi joukkuetta mitalipeleihin oli jo varmistunut, mutta kolmannesta vielä odoteltiin ratkaisua. Se nähtiinkin jo käytännössä päivän ensimmäisessä pelissä.

Päivän ensimmäisessä pelissä Patteri oli ottamassa voiton Tornadokselta, jolloin XO:lla olisi vielä ollut mahdollisuus nousta kolmanneksi. Tornados mieli mitalipeleihin, venyi kymppiruudussa Patterin ohi ja nappasi voiton. Samaan aikaan XO joutui tunnustamaan kärkijoukkueen TKK:n paremmaksi. Eroa joukkueiden välillä oli jo sen verran paljon, ettei sitä enää kurottu kahdessa pelissä kiinni. Tornados kolmas mitalipelijoukkue.

Semifinaalissa vastakkain asettuivat toiseksi sijoittunut Ysisata ja kolmanneksi pelannut Tornados. Ottelu eteni tasaisesti, kunnes Tornados otti hienoisen johdon. Ysisata ei saanut eroa kirittyä ja joutui päästämään Tornadoksen finaaliin tuloksella 771-728.

Finaalissa vastaan asettui kova kotijoukkue TKK. Tornados ei hätkähtänyt vaan aloitti kolmealla triplalla ja TKK joutui takaa-ajajan asemaan. Synkkä hetki sattui seiskaruudussa, johon Tornados heitti kolme isoa reikää. TKK lähti kirimään tekemällä kasiruutuun kaatopystärin. Ysiruutuun ei kuitenkaan tullut jonon jatkoja. Tornados onnistui pitämään hyvällä pelillä TKK:n takanaan ja marssi voittoon 843-806.

Sääntöjen mukaan mikäli mitalisarjan voittaja häviää, pelataan uusi sarja. Näin ollen oli tiedossa toinen peli. Kuten kahtena edellisenä vuotenakin on ollut. TKK on voittanut kolme edellistä finaalia, neljäskin olisi ehkä ollut tulossa mutta kaudella 2019-2020 pelit keskeytettiin koronan takia. TKK oli kärjessä tuolloin.

Toisessa finaalipelissä nähtiin taisteleva TKK. Yleisön kannustuksen voimalla TKK aloitti vuorostaan kolmella triplalla. Tornadoksen Peter Strömberg kannatteli joukkuettaan tekemällä 2-6 ruutuihin kaatoja. Peli oli alussa tasainen, mutta ruutujen edetessä TKK:n Petri Mannosen kaatoputki jatkui ensimmäisestä ruudusta kymppiruutuun asti, jossa toisella heitolla jäi kaksi keilaa. Sarjaksi muodostui 288. Tornados ei tähän pystynyt vastaamaan, joten kultamitalit pujotettiin jälleen kerran TKK:n pelaajien kaulaan tuloksella 861-754.

– Oma hiihto nyt riitti, naurahti pelien jälkeen Petri Mannonen.

TKK voitti tällä kaudella lähes kaiken mitä valtakunnansarjoissa voi voittaa, vain naisten mestaruus puuttui. Ei ole tainnut mikään seura samanlaista saavutusta saavuttaa aikaisemmin.

– Seuran kannalta aivan käsittämättömän hieno saavutus, olen todella ylpeä kaikista ja siitä työstä mitä seura tekee, kehui Petri.

Finaalin kantavat voimat Mannonen ja Timo Rytkönen saivat kehuja tällä kaudella remmiin hypänneeltä Jani Rajakankaalta.

– Timo ja Petri pelasivat todella hienosti ja pitivät joukkuetta mukana pelissä. Keli ei ollut kovin helppo, mutta saimme omalla pelillä ratkaistua voiton tänään, kertoi Jani.

TKK:n mestarijoukkueessa tänä viikonloppuna pelasivat Jani Rajakangas, Petri Mannonen, Timo Rytkönen, Petri Keituri, Mika Lahti ja Juha Saarela.

Tornadoksen hopeajoukkueessa mukana olivat Olli Hossi, Tapani Peltola, Jarmo Sinilaakso, Peter Strömberg ja Marco Karvinen.

Ysisata pronssille joukkueella Kari Hurri, Jari Hurri, Janne Heikkiläinen, Risto Sankilampi, Petri Riikonen ja Aleksi Märkälä.

Ensi kaudelle säännöt muuttuvat. Nyt mitalisarjaan pääsi kuusi parasta joukkuetta ja pelattiin kaksi kierrosta. Ensi kaudella mitalisarjaan pääsee vain neljä joukkuetta ja pelataan yksinkertainen kierros. Lisäksi pudotuspelit pelataan samana päivänä (lauantaina).

Kiitos senioreille iloisesta ja positiivisesta viikonlopusta!

Teksti ja kuvat: Tiina Viljakka

Seniorien Mestaruussarjan mitalisarjan toinen kierros (lauantai ja sunnuntai)