Aalborg Internationalin loppukilpailu pelattiin ja voittoon keilasi tanskalainen Anders Lousdal. Lousdal kohtasi loppuottelussa Suomen Niko Oksasen. Tanskalaisen komennossa mentiin, kun tämä aloitti yhdeksän kaadon jonolla ja Oksanen joutui taipumaan lukemin 279-201.

Loppukilpailussa pelattiin uudella formaatilla, jossa ensimmäisen finaalivaiheen neljän sarjan jälkeen jatkoon selviytyneet kilpailijat ja karsinnan yhdeksän parasta jaettiin kolmeen lohkoon. Siitä jokaisen lohkon neljä parasta eteni jatkoon ja 12 pelaajaa jaettiin kahteen lohkoon. Näistä kuuden pelaajan lohkoista molemmista kaksi parasta pääsi viimeiseen vaiheeseen.

Ensimmäisessä loppukilpailuvaiheessa suomalaisista mukana olivat Tomas Käyhkö, Niko Oksanen ja Teemu Putkisto. Käyhkö ja Oksanen keilasivat jatkoon tuloksin 862 ja 870. Putkisto jäi jatkopeleistä 28 pistettä tuloksellaan 830, kun viimeisen jatkopaikan otti Ruotsin Filip Wilhelmsson, joka otti loppukilpailupaikkansa 300 pisteen sarjalla running desperadosta.

Toiseen vaiheeseen mukaan tuli Jesse Kallio, joka oli karsinnan viides tuloksella 1391. Lohkoissa pelattiin neljä sarjaa ja sarjat pisteytettiin kahdeksasta yhteen, niin että sarjan paras tulos sai kahdeksan pistettä, seuraava seitsemän ja niin edelleen. Käyhkö voitti oman lohkonsa ja Oksanen oli lohkossaan kolmas, mutta Kallio jäi lohkonsa seitsemänneksi, ja putosi jatkosta.

Kolmannessa vaiheessa keilattiin kahdessa kuuden pelaajan lohkossa kuusi sarjaa ja sarjat pisteytettiin samalla systeemillä nyt kuudesta yhteen. Tässä vaiheessa Niko Oksanen paransi peliään hienosti ja keilasi lohkonsa voittoon kuuden sarjan tuloksenaan 1415. Käyhkö oli samassa lohkossa ja hän taas joutui vaikeuksiin ja jäi lohkonsa viimeiseksi. Oksasen lohkosta jatkoon pääsi Carsten Hansen ja toisesta lohkosta Anders Lousdal ja Kim Bolleby.

Viimeisessä vaiheessa lohkojen voittajat Oksanen ja Lousdal keilasivat vastakkain ja tästä Oksanen eteni suoraan loppuotteluun 226-223. Toisessa matsissa lohkojen kakkoset pelasivat vastakkain ja Bolleby vei voiton Hansenista 235-232. Tästä vielä Bolleby ja Lousdal keilasivat toisiaan vastaan, josta Lousdal vei pidemmän korren 249-247 ja eteni loppuotteluun Oksasta vastaan.

Oksanen kommentoi pelipäiväänsä:

-Pitkä ja nousujohteinen päivä. Oikeita ratkaisuja oikeaan aikaan ja onnistuneita arvauksia rataparinvaihdoissa. Lohkopelivaihe oli tiukkaa, mutta sain hyvin voitettua sarjoja. Finaalissa kaveri ei jättänyt juuri saumaa, kun aloitti yhdeksän jonolla. Harmittaa, mutta ei kokonaisuuteen voi olla järin pettynyt. Toinen tappio tittelimatsissa EBT:llä, mutta tästä jäi ainakin voitonhalua ensi viikon EM-kisoihin.

Seuraavaksi Euroopan kiertuetta pelataan kesä-heinäkuun vaihteessa Saksassa, kun maaliskuulta siirretty Euro Challenge keilataan Münchenissä.

 

Tulokset

Eliisa Hiltunen