Ann-Marie Tahkoniemi voitti Raision Keilailukeskuksessa loppuottelussa Heli Taskisen 348-328. Pronssia saavutti Satu Anttas.

B-tason Suomen mestaruus on Ann-Marie Tahkoniemelle toinen, sillä hän juhli SM-kultaa myös Lahdessa vuonna 2019.

B-tason SM-loppukilpailun tulokset 

Raumalaisseura GH:ta edustava Tahkoniemi hallitsi tämän vuoden SM-kilpailuita vahvalla otteella, sillä hän oli karsinnan ykkösnimi tuloksella 1519. Lisäksi hän oli launataina loppukilpailun kahdeksan sarjan avausosion jälkeen kärkipaikalla tuloksella 1446. Tahkoniemen päivä kuitenkin alkoi heikoilla sarjoilla, minkä jälkeen hän paransi selvästi peliään.

-Ihan uskommattomalta tämä mestaruus taas tuntuu. Alkukilpailun kärkituloksesta olin vähän yllättynyt ja se meni hyvin. Tänään olikin aluksi vaikeampaa, enkä päässyt pelin päälle ollenkaan. Sen jälkeen löysin nöyryyden peliin ja ihan vain heitto kerrallaan, tuore Suomen mestari kertasi.

Loppukilpailun toisen vaiheen, eli 7 sarjan round robinin jälkeen Tahkoniemi lähti mitalipeleihin toiselta sijalta ja kohtasi välierässä Vantaan Eleven seuraa edustavan Satu Anttaksen. Kahden sarjan välierässä Tahkoniemi voitti avaussarjan 192-138 ja toinen sarja oli kosmetiikkaa. Loppulukemat Tahkoniemelle 394-329.

Loppuottelu oli puolestaan erittäin tiukka viimeisiin ruutuihin saakka. Round Robinin jälkeen kärkipaikalta suoraan loppuotteluun edennyt Heli Taskinen sortui ratkaisuhetkillä misseihin ja mestaruus ratkesi kahden sarjan päätteeksi Tahkoniemen hyväksi 348-328.

– Ihan rento fiilis oli itselläni mitalipeleissä. Mielestäni minulle iso apu tänä vuonna oli pettymys viime vuoden kisoissa. Silloin en onnistunut loppukilpailussa ollenkaan ja jäin siellä viimeiseksi. Se kokemus opetti minulle paljon henkisen puolen tärkeydestä. Kun on on kertaalleen aikaisemmin voittanut ja sitten on kokenut myös, miten asiat voivat mennä huonosti, niin on oppinut pitämään pään paremmin kylmänä, koska se henkinen puoli ratkaisee niin paljon, Tahkoniemi summaa.

Tahkoniemi kokee, että hyvistä ja huonoista muistoista oli hyötyä tämän vuoden kilpailussa.

Hopeamitalisti, Joensuun  JoKea edustava Taskinen arvosti ensimmäistä SM-mitaliaan.

– Ihanalle tuntuu, kun kyseessä on ensimmäinen mitali minulle. Se merkitsee todella paljon. Round robinin isolla viimeisellä sarjalla pääsin kärkipaikalta mitalipeleihin, mutta harmi ettei oma pelaaminen kestänyt loppuottelussa. Omiin misseihini tuo ratkesi, Taskinen kertoi.

Pronssimitalisti Satu Anttas oli myös tyytyväinen. Pronssi lämmitti senkin takia, että hän on kilpaillut vasta kolmatta vuotta ja nyt kehityksestä tuli konkreettinen palkinto.

– Sen takia kolmas sija tuntuu ihan voitolta. En ole vielä koskaan keilannut näin montaa sarjaa yhden päivän aikana. Jokaisesta vaiheesta jatkoon pääseminen tuntui minulle voitolta. Tuntuu, että huimaa on ollut kehitys ja se tuntuu hyvältä. Harjoittelin ensin vuoden verran ja nyt tosiaan kolmatta vuotta kilpailen. Myös keskiarvo on noussut joka vuosi.

Näin saatiin päätökseen B-tason SM-kilpailut Raisiossa ja heti huomenna sunnuntaina jännitys tiivistyy, kun naisten A-tason SM-loppukilpailu aloitetaan klo 11.00 alkaen.

SKL lähettää sunnuntain tapahtumat suorana YouTube-kanavallaan Pertti Tapolan ja Timo Palermaan selostamana. Lisäksi tiedotamme tapahtumista lauantain tavoin verkkosivuillamme.

Tässä uutisessa pidimme aikaisemmin lauantain osalta tulosseurantaa:

Lauantain tulosseuranta

Loppuottelun tulokset

Ann-Marie Tahkoniemi 166, 182 yhteensä 348
Heli Taskinen  164, 164 yhteensä 328

Ann-Marie Tahkoniemi on naisten B-tason Suomen mestari! Aiheesta lisää hetken kuluttua.

Välierän tulokset

Ann-Marie Tahkoniemi 192, 202 yhteensä 394
Satu Anttas 138, 191 yhteensä 329

Tahkoniemi eteni loppuotteluun, jossa hän kohtaa Heli Taskisen.

Mitalipelien kaikki tulokset (päivittyvät pelien edetessä):

Tulokset, mitalipelit 

Round Robinin lopulliset tulokset:

Round Robin tulokset 

Heli Taskinen, Ann-Marie Tahkoniemi ja Satu Anttas etenivät round robinista mitalipeleihin! Round robin oli odotetun jännittävä ja lopullisia sijoituksia saatiin jännittää viimeiseen saakka. Taskinen keilasi itsensä viimeisessä sarjassa kolmen parhaan ulkopuolelta suoraan kärkeen tehden viimeiseen sarjaansa ison tuloksen 223, jonka turvin hän eteni suoraan loppuotteluun.

Välierässä kohtaavat vuoden 2019 BSM Suomen mestari Tahkoniemi sekä Anttas. He pelaavat välierässä kaksi sarjaa tulosta, minkä jälkeen voittaja etenee Taskista vastaan loppuotteluun.

Kovan kohtalon koki Jaana Turunen, joka jäi neljännellä sijalla mitalipelien ulkopuolelle vain neljän pisteen erolla Anttakseen.

Round robinissa jokainen pelaaja keilaa kertaalleen toisiaan vastaan ja jokaisesta voitosta saa tärkeät 30 bonuspistettä ja tasapelistä 15.

Avausosion lopulliset tulokset:

Tulokset, 8 sarjaa loppukilpailun avausosio

Hienoa oli nähdä kilpailun alkaessa hymyileviä kasvoja ja hyvää urheiluhenkeä, kun kilpailu aloitettiin aamupäivällä.

Sarjojen edetessä ilmeet alkoivat luonnollisesti muuttua koko ajan entistä keskittyneimmiksi, kun 16 keilaajaa pelasi pääsystä kahdeksan parhaan joukkoon. Lopulta jatkoon etenivät:

Ann-Marie Tahkoniemi GH Rauma 1446
Jaana Turunen Strikers Helsinki 1440
Mirja Kianta Lucky Ladies Ylöjärvi 1438
Heli Taskinen JoKe Joensuu 1417
Pirkko Holappa VanKei Vantaa 1402
Satu Anttas Eleven Vantaa 1402
Sinikka Sivonen Palke Riihimäki 1373
Maila Virtanen PoTa Pori 1369

Näin ollen karsinnan ykkösnimi Ann-Marie Tahkoniemi oli lopulta ykkönen myös loppukilpailun avausosiossa. Hän aloitti päivän vaisusti ja oli hetken takamatkalla jopa karsintarajaan nähden. Tahkoniemen loistavat viimeiset sarjat 199, 211 ja 221 nostivat hänet kärkinimeksi. Kaukana eivät ennen round robinia ole vain kuuden pisteen päässä Tahkoniemestä oleva Jaana Turunen ja kahdeksan pisteen päässä kärjestä oleva Mirja Kianta.

Kovan tempun teki myös Satu Anttas, joka oli ennen päätössarjaa 11. sijalla, mutta aloitti kahdeksannen sarjan seitsemän kaadon jonolla ja avausosion isoin sarjatulos 241 nosti hänet kirkkaasti mukaan round robin -otteluihin. Yhdeksännelle sijalle ja viimeisenä ulos jäi Nasevien Melina Vikström.

 

Teksti ja kuvat: Henri Havusela