Tammikuun kolmantena päivänä alkaa Ballmaster Open, ja kyseessä on kautta aikojen suurin koskaan Euroopassa järjestettävä kilpailu.

Talin radoilla nähdään 3.-12.1.2020 suuri määrä kansainvälisiä sekä kotimaisia keilailutähtiä, kun Ballmaster Open käynnistyy jo 50. kerran, joten kyseessä on maineikkaan keilaturnauksen juhlavuosi.

Juhlavuosi näkyy palkintorahoissa ja osallistujamäärissä, kun radoilla nähdään erityisen paljon keilailutähtiä.

Ensimmäisenä keilataan early bird -erä perjantaina 3.1. kello 14.00. Samana päivänä kello 18.00 vuorossa on nuorille keilaajille suunnattu erä.

Kilpailun karsintaa keilataan 3.-11. joka päivä pois lukien tiistai 7.1, jolloin kilpailussa pidetään välipäivä.

Radoilla nähdään ensimmäisenä viikonloppuna kotimaisia keilaajia ja osa eristä on suunnattu eri keilaajaryhmille, kuten esim. veteraaneille ja alle 185 keskiarvolla keilaaville.

Toisen karsintaviikon aikana Suomeen saapuu suuri määrä kansainvälisiä huippukeilaajia. Heihin lukeutuvat esimerkiksi USA:n tähdet Kyle Troup, Anthony Simonsen, Marshall Kent ja naiskeilailun kirkkaimpiin tähtiin lukeutuva Danielle McEwan. Taliin matkaavat myös keilailulegendat, jo seniori-ikäiset Walter Ray Williams jr. sekä Parker Bohn III.

Lisäksi radoille saapuvat muun muassa naisten MM-kilpailuissa mitaleja rohmunnut Kolumbian Maria Rodriquez, Latviaa edustava, mutta USA:ssa vuosikausia asunut Diana Zavjalova ja US. Openin voittajaksi 2018 keilannut Englannin Dominic Barrett.

Ruotsalaisia keilaajia saapuu turnaukseen suuri joukko Martin Larsenin ja Jesper Svenssonin johdolla.

Suomalaiset huippukeilaajat ovat luonnollisesti vahvasti edustettuna. On hieno myös nähdä Talin radoilla usean vuoden tauon jälkeen Ballmaster Openin nelinkertainen voittaja Mika Koivuniemi.

Hänen lisäkseen mukana ovat myös Osku Palermaa, Pasi Uotila ja Kimmo Lehtonen sekä useat muut suomalaiset huippukeilaajat. Mukana on myös vuoden 2019 Ballmaster Openin voittaja Joonas Jehkinen.

Torstaina 9.1. keilataan juhlaerä, johon on kutsuttu Ballmaster turnauksen voittajia, 300-extran voittajia ja muuten kilpailun historiassa merkittäviä henkilöitä. Tuossa erässä nähdään mm. MM-mitalisti Tom Hahl, Ruotsin keilailulegenda ja senioreiden henkilökohtainen maailmanmestari Tomas Leandersson sekä kolminkertainen Ballmaster turnauksen voittaja Lasse Lintilä.

Kilpailua kannattaa tulla seuraamaan paikan päälle Taliin. Ballmaster Openin tapahtumia lähetetään livelähetyksinä Ballmaster Openin livelähetys sivuston kautta ja selostajina ovat Pertti Tapola ja Timo Palermaa.

Neljän parhaan pudotuspelit lähetetään TV2:lta suorana lähetyksenä sunnuntaina 12.1.

Ballmaster Openin verkkosivut

Ballmaster Openin livelähetys

 

Olli Pakonen & Henri Havusela