Brunswick Ballmaster Openin illalla keilattu karsintaerä ei tarjonnut uusia finaalituloksia. Erän ykköskeilaaja oli Juhani Tonteri, joka oli jo aikaisemmin keilannut finaalivaiheeseen riittävän tuloksen.

Tonterilla oli ennen viimeistä sarjaa keilata selvä parannus hänen omaan aikaisempaan tulokseen 1392, mutta vaisumpi päätössarja tuotti hänelle lopullisen tuloksen 1412. Parannus oli silti tervetullut asia Tonterille, joka taistelee tuloksellaan paikasta 24 parhaan joukossa, joka etenee karsinnan jälkeen suoraan finaalivaiheen toiselle kierrokselle.

Muuten tulostaso jäi erässä yllättävänkin alhaiseksi, kun toiseksi paras tulos oli Saksan Birgit Pöpplerin 1356.

Kaikki erän tulokset näet tästä linkistä

Karsintaerän päätteeksi keilattiin 250-extra, jonka voittajalle jaettiin mukava tuhannen euron palkinto. Kisan finaaliin etenivät Niko Haldén ja Ruotsin Mattias Olssonin. Tuhannen euron palkinto heidän välillään ratkaistiin yksinkertaisesti: yhdet heitot ja enemmän keiloja kaataneelle pelaajalle tuhat euroa.

Ensimmäisellä yrityksellä molemmat saivat pakasta seitsemän keilaa pois, mutta toisella yrittämällä Olsson kaatoi yhdeksän keilaa, mihin Haldén vastasi kaadolla ja nappasi voiton itselleen.

Lauantaina Talissa on kilpailun osalta merkittävä päivä. Ensin keilataan viimeiset karsintaerät klo 10.00 ja 14.00 sekä niiden jälkeen pelattava desperado.

Tämän jälkeen käynnistetäänkin loppukilpailun ensimmäinen osio, jossa keilaa 48 urheilijaa, kun 24 karsinnan parasta menee suoraan toiselle kierrokselle, joka pelataan sunnuntaina klo 10.00.