Suomen Keilailuliitto nimesi tuttuun tapaan vuoden keilaajan Brunswick Ballmaster Openin yhteydessä. Vuoden 2019 vuoden keilaaja on Sanna Pasanen. 

Keilaseura Giantsia edustava paimiolainen Sanna Pasanen, 25, ylsi upeaan saavutukseen keilattuaan elokuussa 2019 naisten MM-kilpailuissa Las Vegasissa henkilökohtaisen masters-pronssin, joka oli samalla ensimmäinen MM-mitali Suomelle naisten MM-kilpailuista kymmenen vuoden tauon jälkeen.

Vuoden keilaaja -palkinnon Pasaselle jakoi Suomen keilailuliiton puheenjohtaja Olli Hossi.

– Mahtavalta tämä tuntuu. Suomessa on niin paljon hyviä keilaajia, ettei tällaisen tunnustuksen saaminen ole itsestäänselvää. Palkinto on jaettu aikaisemmin isoille nimille, kuten Mika Koivuniemi ja Osku Palermaa. Eliisa Hiltunen voitti viime vuonna ja nyt tämä kruunasi oman vuoteni, joten on hienoa, että myös naiset saavat tunnustusta, Pasanen tunnelmoi.

Urheilutoimittajain Liiton Vuoden Urheilija -valiokunta nimesi myös Pasasen 25 urheilijan joukkoon, joista valitaan vuoden urheilija tulevassa Urheilugaalassa 16.1.2020.

MM-pronssin lisäksi Pasasen vuoteen mahtui naisten maailmancup-karsinnan voitto sekä ykkössija Ranking-osakilpailussa, jossa keilaavat Suomen keilailun kärkimiehet sekä -naiset. Lisäksi Pasanen on niittänyt mainetta tekemällä hyvää tulosta EBT-kiertueella.

MM-pronssi oli ikimuistoinen suoritus, joka lämmittää Pasasen mieltä pitkään.

– Mitali koristaa olohuoneen seinää ja Suomen tasavallan presidentin Sauli Niinistön onnittelukirje on vieressä kehyksissä. Se mitali on itselleni osoitus siitä, kun tekee kovasti töitä, niin jossain vaiheessa se palkintokin tulee. Huonompia jaksoja tulee aina, mutta ne pitää käsitellä ja niistä yli päästyä mikä vain on mahdollista.

Pasasella riittää tekemistä myös alkaneena vuonna runsaasti.

– EBT-kiertueelle osallistun niin paljon kuin kerkeän. Tulevista EM-kilpailuista tavoitteena on henkilökohtainen mitali ja siellä haluamme myös joukkueena pärjätä. Single MM-kilpailut myös kiinnostavat. Lisäksi Eliisa Hiltusen kanssa meillä on tavoitteena osallistua US Openiin.

Urheilija ei suoriudu haasteistaan yksin ja Pasanen haluaakin lähettää tukiverkostolleen kiitokset.

– Kiitos kaikille tukijoille ja sponsoreille, jotka ovat mahdollistaneet hyvät välineet. Valmentajista suuri kiitos kuuluu Jarmo Ahokkaalle, Sami Konsterille sekä henkilökohtaiselle valmentajalleni Jani Koivukankaalle. Suurin kiitos kuuluu perheelleni. Ilman kotoa tulevaa tukea en tätä pystyisi tehdä.

Henri Havusela