Talissa Ballmaster Openin toinen kisapäivä on vauhdissa. Lauantaina vietetään erikoiserien päivää ja aamupäivällä pelattiin alle 185 keskiarvon keilaajille suunnattu erä, josta ykköspalkinnon nappasi Ballmaster Open -ensikertalainen, 78-vuotias Pekka Tiironkoski. 

– Aamulla mietin, että hyvä olisi, jos tonnin saisi täyteen. Nyt sitten tuli vähän enemmän.

Näin kommentoi kuopiolainen Pekka Tiironkoski, joka keilasi 1212 pistettä 202 keskiarvolla ja oli alle 185 keskiarvon keilaajista erän paras pelaaja. Kakkoseksi tässä kategoriassa ylsi Mika Saarinen pistein 1154 ja kolmanneksi vasta 15-vuotias Stella Lökfors pistein 1144.

Tiironkoski keilasi isossa turnauksessa kuudessa sarjassa 19 pistettä yli oman keskiarvonsa, mikä on loistava suoritus.

– Nyt sattui käymään näin. Turhaan jännitin olosuhdetta, kun se tuntuikin ihan pelattavalta. Radoilla oli mukava tunnelma. Vielä tulen keilaamaan siihen veteraanilähtöön, Tiironkoski sanoi hymyillen.

Erässä nähtiin myös muita kuin alle 185 keskiarvon keilaajia, ja erän parhaan tuloksen keilasi miesten maajoukkuekeilaaja Jarno Lahti (1366). Toisena taulukossa oli Olli Pakonen (1343) ja kolmantena Niko Rasi (1343).

Lahdella oli viiden sarjan jälkeen mahdollisuus vieläkin isompaan tulokseen, mutta päätössarjan tulos 179 ei riittänyt siihen, että Lahti olisi kolkutellut 1400 pisteen rajapyykkiä. Keilaaja oli kuitenkin hyväntuulinen erän päätyttyä.

– Mukava oli keilata varsinkin alkuun, mutta viimeisessä sarjassa katosi vähän suorittaminen. Siinäkin kyllä heitto oli ihan hyvin kasassa, mutta muutama huono heitto tuli siihen. Mahtavaa olla kuitenkin taas Ballmaster Openissa ja saa taas isompaa jännitystä mukaan keilaamiseen, kun onhan tällaista ihan eri keilata kuin pienempiä kilpailuita ja varsinkin pitkän tauon jälkeen, Lahti summasi ajatuksiaan.

Seuraavaksi lauantaina keilataan klo 14.00 alkaen nuorten keilaajien erikoiserä ja vielä klo 18.00 alle 200 keskiarvon keilaajien erikoiserä.

Muistutuksena kaikille, että karsintaeriä voi seurata kotikatsomoissa kilpailujärjestäjän sivuilta suorana lähetyksenä Timo Palermaan selostamana:

Linkki: Kilpailujärjestäjän Livestream

SKL seuraa tapahtumia ja kirjoitamme illalla raportin päivän tapahtumista karsintaerien päätteeksi. Sisältöä Ballmaster Openin aikana tulee myös SKL:n Facebook tilille sekä Instagramiin tileille:

IG: @Suomenkeilailuliitto 

IG: @Keilailu_Suomi

Ota Instagramissa tilit seurantaan!

Tulokset 

Kilpailujärjestäjän sivut

Teksti: Henri Havusela