Talin keilahallissa päästiin heti tuttuun Brunswick Ballmaster Openin tunnelmaan, kun radoilla nähtiin kahden ensimmäisen karsintaerän aikana kaikenikäisiä ja eri tasoisia keilaajia ylittämässä itseään. Päivän parhaista tuloksista vastasivat miesten maajoukkuekeilaajat Tomas Käyhkö ja Kimmo Lehtonen. 

Ensimmäinen early bird -karsintaerä käynnistyi klo 14.00. Talin keilahallin katsomossa turnauksen alkaminen oli aiempiin vuosiin verrattuna erilainen tietysti sen takia, kun koronarajoitukset estivät katsojien ottamisen normaaliin tapaan.

Radoilla puolestaan pelaajista huokui into siitä, että Euroopan isoimpiin lukeutuva keilaturnaus päästiin pelaamaan yli puolentoista vuoden tauon jälkeen ja samalla päästiin aloittamaan keilakausi 2021-22 merkittävällä turnauksella.

1. karsintaerän kaikki tulokset 

2. karsintaerän kaikki tulokset 

Early bird -erässä loisti Tomas Käyhkö, joka on keilannut jo pitkään loistovireessä ja hänet nimettiin muun muassa miesten EM-kotikisajoukkueeseenkin. Paljon on vielä turnauksessa karsintaeriä, mutta Käyhkön 1474 kuuden sarjan tulos tulee kantamaan hänet karsinnan tuloksissa korkealle. Ensimmäisen karsintaerän toiseksi vahvin keilaaja oli Santtu Tahvanainen tuloksella 1376 ja kolmanneksi parhaan tuloksen keilasi SKL:n puheenjohtaja Olli Hossi tuloksella 1299.

– Se oli kyllä komea aloitus. Suorittaminen oli hyvää, mutta mukaan mahtui huonompiakin heittoja. Jatkuvasti sain kyllä tehdä muutoksia sarjojen aikana, Käyhkö sanoi erän päätteeksi.

Hän pääsi tavoittelemaan myös turnauksen ensimmäistä 300 pisteen sarjaa, mutta yritys tyssäsi kymppiruudun toiseen heittoon, mutta sarjasta iso tulos 287.

– Vähän jännityksen piikkiin meni se kymppiruudun toinen heitto. Se ei ollut mikään hyvä suoritus. Hyvältä tietysti tuntui, että sai noin hyvän yhteistuloksen alkuun. Nyt ei tarvitse jännittää sitä, että saako sitä karsinnan aikana, Käyhkö virnisti.

Samoilla linjoilla oli kaksinkertainen Ballmaster voittaja ja Käyhkön tavoin miesten EM-joukkueeseen kuuluva kokenut Kimmo Lehtonen, joka keilasi toisen karsintaerän parhaan tuloksen 1407. Hyviä tuloksia toisessa karsintaerässä heittivät myös toistamiseen Santtu Tahvanainen (1370), Juhani Tonteri (1357), Jesse Kallio (1351) sekä Joonas Jähi (1350).

– Pisteet pitää antaa kilpailujärjestäjä Bowling Oy:n väelle, että tekevät kaikkensa tämän turnauksen järjestämiseksi. Koitetaan me pelaajat tehdä oma osuutemme. Tänään oli hyvä fokus tekemisessä, eikä missään vaiheessa hajonnut peli kokonaan. Tosin kolmella pallolla pelasin, kun tuli pientä muutosta sarjojen aikana. Kuusi sarjaa hyvää tulosta ja siihen olen tyytyväinen.

Lehtonen on omien sanojensa mukaan varttunut Talin keilahallissa.

– Minulla on pitkä historia täällä ja olen kasvanut tässä keilahallissa, joten onhan se mahtavaa olla taas täällä. Maailma ja ajat ovat muuttuneet, mutta edelleen pallo heitetään radoille ja joku lopulta voittaa. Ballmasterin fiilis ja Talin miljöö ovat poikkeuksellisia asioita, siitä ei pääse mihinkään.

Ballmaster Openin karsinta jatkuu heti huomenna peräti kolmella erällä, jotka keilataan klo 10.00, klo 14.00 ja klo 18.00.

Tulokset 

Kilpailujärjestäjän sivut 

Teksti: Henri Havusela