Floridan Jupiterissa keilattava Kia PBA Tournament of Champions lähenee loppuhuipennusta. Jäljellä on 24 keilaajaa ja he keilasivat torstaina 12 sarjaa round robinia. Normaaliin tapaan voitetusta ottelustaan keilaaja sai 30 bonuspistettä.

Kärkeen nousi kahdeksan voittonsa myötä Australian Jason Belmonte, jolla on jo aiemmalta uraltaan kolme ToC voittoa. Samaan ovat pystyneet menneinä vuosina vain Mike Durbin ja Jason Couch. Tänä vuonna Belmolla on mahdollisuus nousta tuon arvokkaan listan kärkeen yksin. Mutta paljon on sarjoja vielä jäljellä ja kisa on tiukka. Belmonte nousi kärkeen vasta päivän viimeisellä sarjalla voittaessaan siihen asti johtaneen Anthony Simonsenin 244-224. Belmonten johtolukemat ovat 8835 ja keskiarvo 238,8. Simonsen tulee tiukasti kannoilla vain 37 pisteen päässä. Kisaa alusta alkaen johtanut Tom Smallwood putosi kolmanneksi, kun voittoja tuli vain viisi. Hän on kuitenkin tiukasti mukana kuvioissa alle sata pistettä jääneenä. Neljäntenä listalla on Sean Rash ja viidentenä Tom Daugherty.

Päivän komeimman nousun teki suomalaisten parhaiten Ballmaster Openin voittajana muistava Bill O’Neill, joka voitti kymmenen päivän tusinasta ottelustaan. Hän ampaisi sijalta 17 kahdeksanneksi.

Kisa on vielä kovin tiukka, sillä seitsemän keilaajaa on alle 200 pisteen päässä viidennestä sijasta, kun sarjoja on jäljellä 12. Ja tuo viides sija on tärkeä, sillä perjantain ottelujen jälkeen viisi parasta keilaajaa kaikkiaan 48 sarjan tulosten perusteella pääsee sunnuntaina keilattavaan porraspelifinaaliin.

 

Pekka Korpi

PBA:n sivuille