Tom Smallwood säilytti kärkipaikkansa Tournament of Championsissa Floridassa, vaikka ero kaventuikin puoleen. Kakkosena tuleva Jason Belmonte kiri 118 pisteen päähän, kun 24 karsintasarjaa on pelattu ja porukasta karsittiin 24 parasta jatkoon. Smallwood on kaatanut keiloja 5864 pisteen edestä, josta saadaan sarjakeskiarvoksi 244,3. Belmonten lukemat ovat 5746 ja 239,4. Kolmanneksi kiri hallitseva mestari Kristopher Prather, joka on 22 pistettä Belmon takana.

Karsintarajaksi muodostui Trevor Robertsin 5316 (221,5). Dramatiikkaa tuon rajan lähellä edusti tällä kertaa Shawn Maldonado, joka oli sijalla 35 ennen viimeistä sarjaa. Hänen loppukirinsä oli täydellinen, kun hän moukutti täydet 300 ja kipusi 13 pisteen turvin jatkoon sijalle 23.

Osku Palermaan päivä oli kaukana hyvästä. Kolmanteen kuuden sarjan blokkiin kertyi vain 1184, eikä neljänteen juuri paremmin mennyt, 1202. Oskun yhteistulos oli 5047, siis lähemmäs 300 pistettä karsintarajasta jääneenä sijalla 49.
Osku lähetti illan mittaan useamman WhatsApp-viestin, joissa hän tuskaili keilailuaan.

  • Eka blokissa oli liian monta huonoa heittoa. Kävi onneksi hyvä tuuri siellä täällä. Toka blokki oli parempaa peliä, mutta vielä liian monta huonoa heittoa. Näkyy pelaamattomuus, eikä kyllä tunnu rata-arpa täysin suosiva. Ajoitus milloin välillä minne päin hallia ja kenen jälkeen paikoittain aika surkeaa, Palermaa tuskaili.
  • Tänään toistaiseksi fyysisesti tuntuu aika tasan samalta, kuin eilen illalla. Väärällä pallolla alku ja 81 kuudennessa. Tripla ja vikaan seiska, 180. Tokaan 200. Kolmas OK peliä, mutta 7-10, 1-10 ja 2-8, 170. Neljänteen sain yhden tuplan, neljä kertaa puikko pystyssä, Ode kertoili pelinsä alkua.
  • Vuosi on edellisestä kisasta ja se näkyy/tuntuu pienenä epävarmuutena. Alkaa ruudut loppumaan, mutta periksi ei anneta ja koitetaan päästä parempaan kuntoon, työtä tehdään ja yritetään oppia asioita, Palermaa päätti.

Tämän viikon kilpailu jatkuu 24 parhaan keilaajan round robinilla, jonka jälkeen viisi parasta etenee telkkarissa näytettävään porrasfinaaliin.

Oskun pelit ToC:ssa päättyivät tähän, mutta seuraava kilpailu odottaa jo. Maaliskuun ensimmäisellä viikolla alkaa perinteinen World Series of Bowling, jossa parin viikon aikana keilataan viisi kilpailua vähän yhdessä ja erikseen.

 

Pekka Korpi

PBA:n sivuille