Jason Belmonte voitti uransa 28. tittelin PBA Scorpion Championshipissa. Hän lähti porraspeleihin sijalta neljä ja voitti neljä ottelua matkallaan mestaruuteen. Ja kaikki nuo voitot olivat ylivoimaisia. Belmon voittomarginaalit olivat 55, 34, 56 ja 68 pistettä. Kaikki matsit ratkesivat jo ennen kymppiruutua.

Ensin Belmo kaatoi EJ Tackettin 247-192. Tackett teki tyhjän toiseen ruutuun ja sitten seitsemänteen. Belmontelle tuli kolmanteen ruutuun hänelle harvinainen missi 3-6-10 ryhmästä, mutta viidennestä ruudusta peräseinään saakka hän teki seitsemän kaatoa peräkkäin.

Tommy Jones ei myöskään saanut otetta radoista, eikä Belmosta. Aussi rakensi kolme tuplaa ja yhden reiän myötä syntyi 211. Jones missasi kotiportin kakkosruudussa ja hänen heittonsa olivat vähän missä sattuu. Seitsemännen ruudun pallonvaihto toi tuplan, mutta toinen reikä ysiruutuun oli lopullinen niitti. Jones tyytyi lukemaan 177.

Loppupelien ainoa vasuri, kahdella kädellä heittävä Packy Hanrahan oli myös eksyksissä. Vain yksi kaato alkusarjassa ja reikä viidenteen jättivät hänet pahasti perään. Belmo vaihtoi palloa sarjan alkuun ja alkoi heittää viitos- ja kuutosmerkkien välistä niin, että pallo kävi kääntymässä nelosrimalla. Ensin tuli pesästä 7-10 reikä, mutta sitten homma toimi. Kuusi kaatoa jonoon ja lopputuplalla pisteet Jasonille 242-186.

Loppuottelussa Anthony Simonsen jäi saman jyrän alle, kuin kaikki muutkin. Hän aloitti samalla pallolla, kuin Belmonte ja keilasi lähes samaa linjaa, pari rimaa alempaa ja hieman suorempaa, mutta ei saanut hommaa toimimaan alkutuplan jälkeen. Kaksi perättäistä reikää sarjan puolivälissä lopetti pyristelyt. Belmo puolestaan teki neljä kaatoa alussa, sitten tuli muutama huonompi heitto ja paikkoja. Lopputriplalla voitto merkittiin hänelle 242-186. Ysiruudussa nähtiin jo hänen tavaramerkikseen muodostunut fistpump ja kympissä sitten pari kertaa lisää.

Kun Belmonte oli tavan mukaan hakenut palkintopytyn ja kiitellyt kaikkia tahoja joka suunnalla, tuli ratareportteri Kimberly Pressler kyselemään tuntoja. Ja se keskeinen kysymys oli: ”Kuinka sinä pystyit hallitsemaan radat, kun siihen ei kukaan muu kyennyt?” Belmon vastauksessa kävi ilmi yksinkertainen resepti. ”Löysin radoista oikean breakpointin ja pystyin sinne heittämään peräjälkeen. Muutaman kerran pallo lähti mielestäni hyvin, mutta se ei kulkenut lainkaan kuten halusin. Onneksi niitä tuli vain muutama ja niin voitin.”

World Series of Bowling päättyy keskiviikkoiltana ja torstaiyönä keilattavaan Shark Championshipin finaaliin. Illalla pelataan 16 keilaajan uloslyönnit ja aamuyöstä viiden parhaan porraspeli.

 

Pekka Korpi

Kuva: Central Western Daily

PBA:n sivuille