PBA Scorpion Championshipin nimikkohoito on 42 jalkaa pitkä ja nyt Bowlero Wauwatosan radoille laitettuna se nosti pelipaikan ylös heti alussa ja neljännessä-viidennessä sarjassa uloslyöntivaihetta oikeakätiset nakkelivat palloa radalle rännin päältä ja käyttivät tähtäykseen viitos-kuutosmerkkiä.

Pelitapa on jälleen mies miestä vastaan uloslyönti paras viidestä menetelmällä. Ja aivan kuten eilen Cheetahissa kärkimiehet saivat kyytiä. Ensimmäisestä vaiheesta jatkoon selvisivät miehet, jotka olivat karsinnan perusteella sijoitettuja tiloilla kuusi, seitsemän, yhdeksän, 12, 13, 14, 15 ja 16.

Jason Belmonte löi kärkimies Kyle Troupin 3-1, Chris Via Kris Pratherin 3-2, Packy Hanrahan Brandon Runkin 3-2, Matt Sanders David Krolin 3-1, Rasmus Edvall Jakob Butturffin 3-1, EJ Tackett Anthony Neuerin 3-0, Tommy Jones Jesper Svenssonin ja Anthony Simonsen Michael Tangin 3,2-1,5. Tuo viimeinen tulos syntyi, kun Simo ja Mikey keilasivat neljännen sarjan tasan 215. Sitä ei uusittu, vaan peliä jatkettiin. Uusinta olisi tullut, jos ottelu oliosi päättynyt 2,5-2,5. Nuo tulokset tarkoittavat sitä, että Simonsenilla on jo varma paikka loppupeleissä, hänen ollessa mukana olevista korkeimmalle sijoitettu.

Toisella kierroksella voitot ja porraspelipaikat menivät sentään hieman normaalimmin. Simonsen lähetti viimeisen ruotsalaisen, Edvallin, kotimatkalle vakuuttavalla 3-0 voitolla ja hän otti itselleen korkeimman askelman porraspeliin. Simo sai aikaiseksi sadan pisteen sarjaeron, kun hänen toinen sarjansa oli 279 ja kolmas 179. Tuokin riitti antamaan sarjavoiton Edvallista, joka kirjasi 172. Kakkosportaasta nahisteli vasurikaksikko Hanrahan ja Sanders pidemmän kaavan mukaan. Molemmat voittivat kaksi sarjaa, ratkaisevassa viidennessä sarjassa kahdella kädellä heittävä Hanrahan löysi oikean linjan ja paukutti viisi kaatoa alkuun. Vaikka loppuun tulikin kaksi tyhjää, hoiti hän sarjan 218-178 ja sitä myötä paikan portaille. Jones otti suoran kolmen sarjan voiton Tackettista, vaikka toinen sarja päättyikin tasan 215-215. Eli teknisesti voitot olivat 2,5-0,5. Ehkä pelin loppumiseen tuohon vaikutti se, että vaikka Tackett ottelun hävisikin, pääsee hän mukaan porraspeliin viidenneksi oltuaan korkeimmalle sijoitettu hävinnyt keilaaja. En ole aivan tarkalleen tietoinen tämän uuden pelitavan säännöistä. Jones menee telkkariin kolmantena. Belmonte hoiteli Vian sarjoin 3-1, tulosten ollessa selviä. Kun Belmo oli karsinnan 16., on hänen sijoituksensa porraspeleissä neljäs.

Illalla siis pelit aloittavat Belmonte ja Tackett. Sitten tulevat vuorollaan Jones, Hanrahan ja Simonsen.