Ensimmäinen World Series of Bowlingin eläinkisoista pelattiin loppuun tiistaita vasten yöllä. Karsinnan 16 parasta keilasivat kaksi kierrosta mies miestä vastaan otteluja paras viidestä systeemillä. Neljä voittajaa ja korkeimmin sijoitettu toisen kierroksen häviäjä pääsivät Fox TV:n porraspeliin.

Cheetah radanhoito on kiertueen lyhin, vain 35 jalkaa, ja lähes kaikki keilasivat sitä uretaanipallolla reunasta.

Pudotuspeleissä kävi hassusti. Porraspeliin selvisivät keilaajat sijoilta 13, 14, 15 ja 16 sekä lucky loser sijalta kuusi. Sydäntä särkevä oli ensimmäisen kierroksen ottelu, jossa karsinnan selvästi voittanut Ruotsin 21-vuotias William Svensson kohtasi Andrew Andersonin. Voittamalla tämän ottelun, Svensson varmistaisi jo paikan porraspeliin korkeimmin sijoitettuna. Sarjavoitot olivat tasan 2-2, kun Svensson tuli heittämään kymppiruutua. Avausheitolla jäi kymppikeila ja paikkoheiton hän veti niukasti ohi vasemmalta. Se lähetti hänet kotimatkalle.

Toisella kierroksella edellispäivän major-voittaja Kris Prather voitti komeasti kaksi ensimäistä sarjaa Andersonia vastaan. Kolmannen sarjan kymppiruudussa hän voittaisi kaadolla 3-0. Ysikeila jäi pystyyn ja Anderson teki triplan ja voitti tuon sarjan 223-222. Hän voitti myös kaksi seuraavaa ja eteni porraspeliin sarjoin 3-2. Christian Azcona kaatoi Stuart Williamsin 3-0, Kyle Sherman samoin luvuin Jakob Butturffin. Butturff pääsi kuitenkin porraspeliin, koska hän oli hävinneistä korkeimmin sijoittunut. Neljännessä ottelussa Kris Koeltzow löi Ruotsin Martin Larsenin 3-0.

Kaikki porraspeliin päässeet olivat perinteisen tekniikan käyttäjiä ja kaikki keilasivat uretaanipallolla. Kommentaattori Randy Pedersen ennakoi kovatasoista peliä, mutta siinä petyttiin.

Ensimmäisessä tv-ottelussa oli vastakkain kaksi Masters-voittajaa, Anderson vuosimallia 2018 ja Butturff vuodelta 2019. Butturff teki tuplan ja neljän kaadon jonon. Saman teki Anderson, mutta hän teki myös kaksi reikää. Ehjää pelannut Butturff voitti 235-200.

Toiseen peliin tuli mukaan ilman voittoja oleva Koeltzow, osapäiväammattilainen. Hän teki sarjaansa kolme tuplaa, mutta myös kolme reikää ja sai lukemakseen 183. Butturff ei pystynyt tekemään yhtään tuplaa ja yhden reiän myötä myös hän päätyi pisteisiin 183. Mentiin yhden heiton uusintaan. Ensin Koeltzow kaatoi, sitten Butturff. Jatkettiin. Jakob kaatoi, niin myös Kris. Jatkettiin. Koeltzow kaatoi kolmannen kerran, Butturff ei, hänelle jäi keilat 3 ja 9 ja keilahallin konemestari Koeltzow jatkoi pistein 30-28.

Kyle Shermanin ja Koeltzowin ottelu eteni tasaisena, yksi piste eroa puolivälissä. Loppusarjassa Sherman teki sarjan toisen tuplansa, mihin Koeltzow ei pystynyt vastaamaan ja Sherman eteni loppuotteluun tuloksilla 216-212.

Finaalissa kohtasivat Azcona ja Sherman, kaksi miestä, joilla molemmilla oli tilillään yksi voitto. He olivat opiskelleet samassa yliopistossa ja keilanneet sen joukkueessa, joten he tunsivat toisensa hyvin. Azcona keilasi myös uretaanipallolla, mutta hän käytti suurta koukkua verrattuna Shermanin suoraviivaisempaan linjaan. Sherman kahvasi kakkosruudun pakan keskelle ja paikkoyritys 3-4-6-7 reiästä ei onnistunut, vaikka lähellä oli, seiskakeila jäi huojumaan, mutta seisoi. Myös Azcona teki varhaisen reiän, 2-10 kolmanteen ruutuun. Hän kuitenkin paikkasi sen ja johti 20 pisteellä. Sherman kavensi tuplalla ja kun Azcona ei saanut oikeaa rataa haltuun, peli tasoittui. Azcona jätti oikealla kahdesti 2-4-8 kuvan ja paikkasi molemmat. Ysiruutuun jäi taas 2-10, oikealla radalla tietysti ja nyt siitä tuli tyhjä. Sherman onnistui kaatamaan kerran oikealla radalla ja kun vasen oli hallussa, siitä tuli tripla. Kymppiruudussa voittoon riittäisi kahdeksan keilaa, yhdeksän lähti ja huutoa piisasi. Paikolla sarjan tulokseksi tuli 214-184.

Shermanin ensireaktio oli rynnätä katsomoon halaamaan isäänsä. Sitten hän nouti palkintopytyn ja alkoi suoltaa kiitoksia kaikille sponsoreille kameran edessä. Haastattelussa hän sanoi: ”Lopussa juttelin palloedustajani kanssa ja totesimme, että mitään muutosta ei tarvitse tehdä, minun pitää vain heittää niin hyviä heittoja, kuin osaan. Tein niin ja sain pystin!”

Seuraava eläinkisa, Scorpion Championship, keilataan tiistai-iltana ja yönä Suomen aikaa.