USBC Queens keilattiin päätökseen viime yönä Addisonin Stardust Bowlissa. Voittoon keilasi Saksan Birgit Noreiks, jolle voitto on ensimmäinen major-titteli ja kolmas titteli koko urallaan. Loppuottelussa Noreiks kukisti ykkössijoitetun Kolumbian Clara Guerreron 187-158.

Pudotuspeleihin lähdettiin mielenkiintoisella viisikolla, kun mukana oli kaksi kolumbialaista, saksalainen ja kaksi yhdysvaltalaista. Ensimmäisessä ottelussa kohtasivat USA:n naiset, kokenut Danielle McEwan ja TV-ensikertalainen Hope Gramly, joka on Shannon O’Keefen kasvatti McKendreen yliopistosta. Ottelun vei McEwan 213-187, Gramlyn terävästä aloituksesta huolimatta.

Seuraavaksi McEwan sai vastaansa nuoren kolumbialaisen Laura Plazasin. Ottelu oli tiukka ja McEwanin epäonnisen kymppiruudun myötä Plazas sai mahdollisuuden edetä jatkoon ja sen hän teki, kaksi kaatoa ja kuusi keilaa pois viimeisellä heitolla. Plazas jatkoon 181-179.

Sitten lavalle astui Birgit Noreiks joka varmoin ottein päihitti Plazasin 233-214 ja eteni loppuotteluun. Noreiks aloitti loppuottelun Guerreroa vastaan vahvasti kolmella kaadolla. Guerreron alku oli tuskainen eikä hän saanut pelistä otetta oikein missään vaiheessa. Molemmilla pelaajilla oli ongelmia, mutta Guerrerolla ne olivat isompia, kun hänelle jäi kolme reikää peräkkäin ruutuihin 6-8. Noreiks hallitsi haastensa paremmin ja otti voiton 187-158.

Viiden parhaan pudotuspeleihin pääsi kahta reittiä. Voittajien kaaviosta Clara Guerrero ja Birgit Noreiks, jotka olivat voittaneet kaikki ottelunsa ennen keskinäistä kohtaamistaan. Sillä ratkaistiin järjestys TV-peleihin. Guerrero vei kolmen sarjan ottelun 674-564 ja ansaitsi näin paikan suoraan loppuotteluun.

Haastajien kaavion viimeisessä ottelussa oli mukana neljä pelaajaa. Voittajien kaavioista edellisellä kierroksella pudonneet Verity Crawley ja Danielle McEwan sekä nuoret Laura Plazas ja Hope Gramly. Kolmen sarjan yhteistuloksella 696 Plazas otti kolmannen paikan, tuloksella 637 McEwan neljännen ja tuloksella 581 Gramly viidennen paikan pudotuspeleihin. Crawley ei onnistunut viimeisessä matsissa ja jäi tuloksella 565 kilpailussa sijalle 6.

Muista eurooppalaisista matsipeleissä olivat mukana karsinnan voittanut Dasha Kovalova, Maria Bulanova, Daria Pajak ja Diana Zavjalova.

Kiertueen aikataulu on tänä vuonna tiivis ja seuraava kilpailu PWBA Twin Cities Open alkaa jo huomenna torstaina harjoituksilla Minnesotassa. Itse kilpailu käynnistyy perjantaina.

 

PWBA:n sivuille

Kaaviot

 

Eliisa Hiltunen

Kuva: PWBA