Tanskan Aalborgissa on käynnissä vuoden toinen EBT-kiertueen kilpailu Aalborg International. Kolmen erän jälkeen kilpailua johtaa Tanskan Mathias Ankerdal tuloksella 1327 ja toisena on samalla tuloksella isäntämaan Jesper Agerbo.

Kilpailussa keilataan kuuden sarjan karsinta, jonka perusteella kahdeksan parasta menevät suoraan finaalin toiseen vaiheeseen ja sijat 9-32 finaalin ensimmäiseen vaiheeseen. Lisäksi loppukilpailuun pääsee 3 parasta early bird -eristä, paras seniori, yksi pelaaja viidennen sarjan turbosta, yksi pelaaja kuudennen sarjan turbosta, kaksi pelaajaa ”free chance”-sarjalla ja kaksi pelaajaa ”running desperadosta”.

”Free chance” on yhden sarjan kilpailu, johon voi osallistua, jos on keilannut vähintään kolme karsintapeliä eikä ole päässyt finaaliin aiemmista kategorioista. ”Running desperado” on yhden sarjan kilpailu, mutta suoritusaikaa on yksi tunti ja sarjan saa aloittaa uudelleen niin monta kertaa kuin haluaa tuon tunnin sisällä. Kokonaisuudessaan finaaliin pääsee 42 keilaajaa. Karsinta päättyy lauantaina ja loppukilpailu pelataan sunnuntaina.

Suomesta osallistujia kilpailuun lähtee viisi kappaletta. Heistä Tomas Käyhkö ja Niko Oksanen ovat jo matkalla Aalborgiin ja Käyhköllä on varaus tämän illan kilpailuerään. Jesse Kallio, Olli-Pekka Pajari ja Teemu Putkisto aikovat kilpailla ensimmäisen kerran perjantaina.

Huomenna Aalborgissa keilataan EBT Masters 2020, joka oli tarkoitus keilata San Marinossa heinäkuussa 2020, mutta koronapandemian takia sitä on jouduttu siirtämään. Kilpailussa ovat mukana vuoden 2019 kiertueen aikana eniten pisteitä keränneitä keilaajia. Kilpailu alkaa huomisaamuna klo 9 paikallista aikaa eli klo 10 Suomen aikaa. Suomesta ovat mukana Tomas Käyhkö ja Niko Oksanen.

EBT Masters 2020 osallistujat:

Naiset: Anna Andersson, Jenny Wegner, Mai Ginge Jensen, Misaki Mukotani, Cajsa Wegner, Ida Andersson, Maxime de Rooij ja Joline Persson-Planefors.

Miehet: Arnar Jónsson, Adam Andersson, Kim Bolleby, Carsten Hansen, Tomas Käyhkö, Martin Larsen, William Svensson ja Niko Oksanen.

EBT Mastersissa keilataan ensin kahdeksan sarjaa, jonka jälkeen neljä parasta naista ja miestä keilaavat vielä neljä sarjaa. Voittajiksi julistetaan 12 sarjan jälkeen eniten keiloja kaataneet pelaajat. Kumpaakin kilpailua voi seurata alapuolella olevan online scoring -linkin kautta.

 

Kilpailun sivuille

Online scoring

 

Eliisa Hiltunen