Miesten EM-kilpailut saadaan pitkän odotuksen ja useamman siirtämisen jälkeen vihdoin käyntiin Talin keilahallissa ensi viikolla ja EM-turnaus pelataan 1.-11. kesäkuuta välisenä aikana. Lipunmyynti kilpailuihin on täydessä käynnissä Ticketmasterissa. Lippuja on rajallinen määrä, joten hanki omasi ajoissa ja varmista paikkasi kannustamassa Suomen EM-joukkue menestykseen. Talissa päättyy myös harvinaisen pitkä ura, kun peräti viidellä vuosikymmenellä miesten maajoukkuetta edustanut Kimmo Lehtonen päättää uransa miesten maajoukkueessa näihin EM-kilpailuihin.

Suomen joukkue lähtee tavoittelemaan mitaleita kokoonpanolla Kimmo Lehtonen, Tomas Käyhkö, Osku Palermaa, Niko Oksanen, Joonas Jähi ja Juho Rissanen. Joukkueen valmentaja on maajoukkueen päävalmentaja Jarmo Ahokas.

Muidenkin osallistujamaiden joukkueet on julkaistu EM-kilpailuiden verkkosivuilla. Kokoonpanoissa voidaan nähdä vielä muutoksia ennen kisojen alkamista:

Joukkueet ja pelaajat

Lipunmyynti on kovassa vauhdissa ja vahva suositus on hankkia pääsyliput ajoissa, koska paikkoja on rajallinen määrä. Ennakkolippujen myynti loppuu Ticketmasterissa keskiviikkona 1.6. klo 18.00.  Päiväkohtaisia lippuja myydään EM-kilpailuiden aikana myös Talin keilahallilla, mikäli niitä ei myydä ennakkoon loppuun. Suora linkki lipunmyyntiin:

Lipunmyynti Ticketmasterin sivuilla

Suomen joukkueen kokenein pelaaja Kimmo Lehtonen, 54, päättää täysin poikkeuksellisen ja huikean uransa miesten maajoukkueessa näihin arvokilpailuihin. Lehtosen ura miesten maajoukkueessa alkoi jo vuonna 1985 ja Lehtonen on onnistunut aina kehittämään itseään eri vuosikymmeninä sille tasolle, mitä huippukeilailussa vaaditaan, vaikka laji on muuttunut. Arvokilpailumitaleita Lehtosella on yhteensä yli 40.

Mikä onkaan parempi paikka päättää maajoukkueura kuin Talin keilahalli, joka on ollut Lehtoselle toinen koti? Valmistautuminen on Lehtosen mukaan mennyt hyvin.

– Kyllähän tässä tietynlaista haikeutta on mukana ja tunteet ovat ajoittain olleet pinnassa, mutta aina lähdetään arvokilpailuihin voittamaan. Haluan nauttia näistä kisoista ja pelata täysillä. Itse kilpailut eivät eroa aikaisemmasta ja itselleni on vuosien aikana muodostunut tarkat rutiinit valmistautumiseen. Tunteet ovat menneet laidasta laitaan, sillä olenhan keilannut lähes koko ikäni ja tähän päättyy miesten maajoukkueurani, joten on tämä myös erikoinen tilanne. Sanotaan näin, että nyt on enemmän kuin oikea aika viimeisille miesten arvokilpailuille ja kiva, että ne ovat Talissa, Lehtonen sanoo samalla herkistyen.

Lehtonen sanoo lähtevänsä ennen kaikkea nauttimaan samaa työtä tehden kuin aina ennenkin.

– Ei siinä mitään sen kummempaa ole. Miesten joukkue on varmasti hyvässä kunnossa. Meidän joukkueessamme pelaajat ovat eri kohdissa omaa uraansa, ja kaikilla on varmasti omat tapansa valmistautua näihin kisoihin. Olemme leireilleet ja pelanneet yhdessä ennen kisoja. Lisäksi Käyhkön, Rissasen ja Oksasen kanssa olimme yhdessä MM-kisoissa Dubaissa marraskuussa, minkä lisäksi Palermaan ja Jähin kanssa tunnemmekin pitkältä ajalta toisemme. Meillä kaikilla on varmasti hyvää fiilistä ja tsemppiä joukkueessa.

Kokenut Lehtonen korostaa, ettei asioita mietitä liikaa eteenpäin näin lähellä h-hetkeä.

– Päivä kerrallaan mennään ja tehdään yhdessä töitä. Siinä mielessä nämä eivät eroa muista kisoista, vaikka onhan se erikoinen tilanne, että kisoja on jouduttu siirtämään niin moneen otteeseen, mutta ei kannata vaivata päätä asioilla, joihin ei voida vaikuttaa.

Kesäkuu, Talin keilahalli ja EM-kotikilpailut. Pelaajat varmasti nauttivat EM-kilpailuiden lähtökohdista.

– Totta kai, ilman muuta. Siitä ei ole kahta kysymystä, Lehtonen summaa.

EM-kilpailuiden aikataulu 

 

Teksti: Henri Havusela