Las Vegasin Suncoast-keilahallissa on pitkän viikon jälkeen saatu setvittyä tämänvuotisen USBC Mastersin viisi parasta porraspeliä varten. Korkeimman portaan haltijasta keilasi lopussa kaksi tappiotonta keilaajaa, DeeRonn Booker ja Patrick Dombrowski. Ottelun tärkeys näkyi molempien keilaajien otteissa, poissa oli Bookerin taskua pommittanut osumatarkkuus ja Dombrowskin rouhivat vajaat kaadot. Ensimmäisen sarjan vei Dombrowski 200-191 vain yhdellä tyhjällä vastustajan kahta vastaan. Toisessa sarjassa Patrick teki kaksi isoa reikää, joista pisteitä hukkui urakalla. Lopputuplalla hän sai kokoon 177 pistettä. Booker teki tuplan alkusarjaan, mutta huitaisi sitten avauksen ohi ykkösestä ja pystyyn jäi kovin harvinainen 1-4 kuvio. Ja missinhän ihmemies siitä teki. Lopussa hän sai kiinni vanhasta rytmistään ja triplasi kymppiruutuun kirjaten sarjakseen 212. Hän nousi matsissa 403-377 johtoon. Kolmannen sarjan Dombrowski aloitti 2-10 tyhjällä. DeeRonn ei saanut oikein mitään aikaiseksi alkusarjassa, ehjää toki. Patrick veti kisan tasaiseksi neljällä kaadolla ja kuudennesta ruudusta Booker lähti mukaan ilotteluun. Dombrowskin jono katkesi kymppikeilaan, Booker voitti kolmannen sarjan loppujononsa myötä 234-226 ja otti otteluvoitolla 639-603 itselleen Mastersin porraspelin ylimmän tasanteen. Dombrowski joutuu tyytymään kakkospalliin.

Edellisellä kierroksella 33-vuotias Booker oli lyönyt kolmossijoitetun Sam Cooleyn selvänpuoleisesti 673-605. Homma ratkesi oikeastaan jo ensimmäiseen sarjaan, kun DeeRonn kahden paikon jälkeen latoi yhdeksän kaatoa ja voitti sen 278-225. Toisessa sarjassa Cooleyltä loppuivat kaadot, tuli viisi ysipaikkoa peräkkäin ja jatkoksi iso reikä. Booker varmisti otteluvoiton jo tuossa vaiheessa tuplalla ja triplalla.

Dombrowski puolestaan kaatoi Richie Teecen turvallisella erolla 623-587. Myös tässä sarjassa ero syntyi jo ensimmäisessä sarjassa, jonka jenkki vei 236-187, kun englantilainen teki tyhjän, eikä saanut kuin yhden tuplan. Toiseen sarjaan Dombrowski jäi odottelemaan Teeceä kolmen reiän myötä. Toki hän teki triplan, eikä Richard saanut kunnon takaa-ajoa aikaiseksi. Ero kaventui, mutta sitä oli vielä 26 pistettä. Kolmannen sarjan, ja koko matsin, ratkaisu tuli sarjan puolivälissä, kun Teece teki tuplan päälle viiden keilan 1-6 läpärin, jota ei saanut paikattua. Dombrowski voitti sarjan 206-196 ja meni loppuotteluun. Teece ja Cooley jäivät odottelemaan seuraavia vastustajiaan.

Kolme muuta keilaajaa televisiofinaaliin haettiin neljän miehen ottelusta, josta kolme kaveria pääsee telkkariin ja neljäs nuolee näppejään. Nuo neljä toiveikasta olivat EJ Tackett, Cooley, Jason Belmonte ja Teece. Ratkaisu syntyi tässäkin jo oikeastaan ensimmäisessä sarjassa, kun pitkän päivän uuvuttama flunssainen Tackett jäi neljän tyhjän myötä tulokseen 156 muiden karatessa vähintään 36 pisteen päähän. Toisessa sarjassa Tackett sai koottua itsensä ja teki seitsemän kaadon myötä 258, mutta kun muutkin tekivät kovat sarjat, aussit Belmo ja Cooley 247 mieheen ja Teece 220. Viimeiseen sarjaan lähdettiin EJ:n pitäessä perää 25 pisteellä. Siinä hallitseva Vuoden Keilaaja aloitti neljällä kaadolla ja kun Richie teki ison reiän neljänteen ruutuun, nousi Tackett jo ohi. Mutta, mutta… EJ:n voimat ehtyivät ja kaksi seuraavaa ruutua antoivat isot tyhjät, ensin 1-10, sitten 3-7 ryhmä. Ja päälle vielä kasiruutuun klippi 3-6-keiloista. Belmo jyräsi finaalin kolmannelle portaalle tuloksellaan 691, Cooley vei nelosportaan 641 ja Teece viimeisen paikan, 630. Tackett ei pystynyt pääsemään kuudenteen perättäiseen porraspeliinsä, vaan joutuu tyytymään kuudenteen sijaan pistein 605.

Edellisessä vaiheessa Belmonte pudotti viime kauden Vuoden Tulokkaan Tyler Cortez Schenckin pois pelistä kovilla tuloksilla 728-690. Schenck löi ensimmäiseen sarjaan 256, mutta toisessa sarjassa Belmo tuli väkisin lähelle sarjallaan 266. Ennen viimeistä eroa kavereilla oli yksi piste. Kolmannessa nuorukaisen kaadot ehtyivät ja Belmonte meni jatkoon tekemällä 237 Tylerin 200 vastaan.
Toisessa parissa Tackett kohtasi paikallisen toisen polven maajoukkuekeilaajan Chase Nadeaun. Tämä jäi ensimmäisessä sarjassa tyyten ilman kaatoa, no ylimääräisellä se tuli, mutta sarjaksi syntyi vain 160. Tackett teki pari tyhjää, mutta loppuun kertyi sen verran kaatoja, että sarja 213 jo ratkaisi pelin. Toisessa EJ viimeisteli homman näyttävästi, vaikka ensimmäinen ruutu toikin tyhjän kuuden keilan reiästä. Yksitoista seuraavaa heittoa toivat rastin pöytäkirjaan, 278 ja ero ennen viimeistä sarjaa oli 120 pistettä. Tackett eteni jatkoon pistein 704-577.

Seuraavaksi Las Vegasissa keilataan PBA Elite liigaa sunnuntaina aamuyöllä. Mastersin porraspelit keilataan sunnuntaina 20.30 Suomen aikaa (kesäaika).