Suomi on varmistanut lauantaina kolme mitalia junioreiden EM-kilpailuissa Talissa. Joukkuekilpailun karsinnan päätteeksi Markus Lahti varmisti All Eventin Euroopan mestaruuden tiukan taistelun jälkeen Ruotsin joukkueen pelaajia vastaan. Lisäksi poikien joukkue etenee joukkuekisan välieriin toiselta sijalta ja saa vastaansa Ruotsin. Tyttöjen joukkue varmisti aikaisemmin tänään joukkuekisan ykkössijan.

Huom! Muuttuneesta aikataulusta johtuen joukkuekilpailun välierät alkavat tytöillä ja pojilla klo 17.15. Finaalit lähetetään selostettuna livelähetyksenä:

Livelähetys poikien ja tyttöjen joukkuekilpailun finaalit

Markus Lahti saavutti junioripoikien All Event -kultaa. Kultamitali varmistui joukkuekilpailun karsinnan päätteeksi ja Lahti saa kultamitalinsa myöhemmin lauantaina joukkuekilpailun finaalien jälkeen. Lahti keilasi singlessä, parikilpailussa ja joukkuekilpailussa 18 sarjaa 230,6 pisteen keskiarvolla ja tuloksella 4151. Suomen joukkueelle on tulossa tänään kolme mitalia, kun tytöt ja pojat pelaavat joukkuekilpailun mitalipeleissä.

Joukkuekilpailussa Lahti keilasi 1369 pistettä ja mitali varmistui päätössarjan loistotuloksella 259. All Eventin hopeaa saavutti Ruotsin Robin Noberg 40 pisteen erolla Lahteen. Pronssille ylsi Nobergin maamies Emil Svensson.

– Mahtavalta tuntuu. Kilpailut lähtivät singlessä hienosti liikkeelle ja pelasin siinä varmasti yhtä elämäni peleistä. Parikilpailu oli haastavampi, mutta tulos oli siihen nähden hyvä. Eilinen oli taas hyvä päivä ja tänään minulla oli kahdessa sarjassa haasteita reaktion kanssa. Viimeiseen sarjaan reaktio löytyi ja siitä tulikin isompi sarja, millä kulta varmistui. Tästä on hyvä jatkaa joukkueena mitalipeleihin ja voittoa tavoitellaan, Lahti kommentoi lyhyesti ennen joukkuekilpailun välierää.

Suomen poikien joukkue jatkoi hyvää työtään eilisen avausblokin jälkeen. Tänään joukkue keilasi kolmeen sarjaan pisteet 821, 748 ja 853. Suomen edelle kiilasi itsensä tänään Tshekki, joten toiseksi sijoittunut Suomi kohtaa välierässä kolmanneksi sijoittuneen Ruotsin.

Tytöt loistivat

Upea oli Suomen tyttöjen joukkueen kuuden sarjan peli kokonaisuudessaan. Ykkössijalta tähän päivään lähteneet  Tiiamari LaukkanenStella Lökfors, Emma Palermaa ja Julia Vesanen aloittivat lauantain mitä hienoimmalla tavalla. Avaussarjassa pelaajat keilasivat kaikki ruudut ehjänä, mikä jo itsessään on harvinaisen kova suoritus joukkuepelissä. Avaussarjaan 889 pistettä, toiseen 866 ja kolmanteen vielä kuuden sarjan korkein tulos 896.

Tuloksilla Suomi antanut takana olleille joukkueille saumoja nousta ohi. Toiseksi keilasi niin ikään hienon kilpailun pelannut Tanskan joukkue, jonka Suomi välttää välierävaiheessa. Tanska pelaa kolmanneksi sijoittunutta Irlantia vastaan Suomen kohdatessa neljänneksi sijoittuneen Saksan.

Stella Lökfors keilasi joukkuekisassa hienon tuloksen 1435 ja muutenkin turnaus on ollut hänelle jo tähän asti loistava. Stella sijoittui tyttöjen All Eventissä parhaana suomalaisena viidenneksi.

Mastersiin etenee pojissa ja tytöissä tämän vuoden turnauksessa 16 pelaajaa All Event -pisteiden perusteella. Lökforsin lisäksi Mastersissa pelaavat sunnuntaina Emma Palermaa ja Tiiamari Laukkanen, joka hienosti varmisti paikkansa 16 joukossa joukkuekisan viimeisessä sarjassa. Arvokisadebytantti Julia Vesanen pelasi parhaan kuuden sarjan tuloksensa joukkuepelissä ja hän oli All Event -pisteissä 29:s.

Tiiamari Laukkanen oli iloinen joukkuemitalin varmistumisesta.

– Kaikki saimme hienoja onnistumisia ja hieno peli aikaiseksi. Mahtava joukkuehenki meillä on ja kaikki tsemppaavat toisiaan. Stellalta ja Emmalta erityisesti hienoa pelaamista läpi joukkuekisan. Lisäksi lämmittää tosi paljon, että Emma ja Julia saavuttavat tässä myös ensimmäiset arvokisamitalinsa. Välierään lähdettään tekemään omaa hyvää pelaamista, Tiiamari sanoo.

Tyttöjen valmentaja Heli Turja kehui pelaajien loistaneen joukkuekilpailun kuuden sarjan aikana radoilla.

– Se on hieno asia, että me joukkueen kanssa kirjoitimme viimeistelyleirillä ihan lapulle yhteiseksi tavoitteeksi joukkuemitalin. Kaikilla oli hieno taistelutahto ja asenne tuossa kuuden sarjan aikana. Välierään lähdetään ihan kuin tänään aamullakin. Vaikka tiedostettiin kärkisija, niin ihan puhtaalta pöydältä lähdettiin pelaamaan omaa hyvä suoritusta, Turja sanoo.