Keilakausi 2021-22 starttaa Suomessa huippukeilailun osalta isosti, kun tammikuulta koronaviruksen takia siirtynyt Brunswick Ballmaster Open järjestetään 51. kerran Helsingissä Talin keilahallissa 13.-22. elokuuta. Iloksemme turnaus päästään järjestämään, ja ainoa selkeä ero normaaliin on se, ettei yleisöä voi ottaa halliin tuttuun tapaan. Järjestelyissä on otettu huomioon pelaajien turvallisuus. 

Ballmaster Open on yksi Euroopan isoimpia ja perinteisimpiä keilaturnauksia. Tällä kaudella tätä hienoa tapahtumaa päästään todistamaan kahdesti, kun nyt elokuussa pelattavan turnauksen lisäksi seuraava Ballmaster Open keilataan normaalilla aikataululla ensi vuoden alussa.

Elokuun turnaus starttaa perjantaina 13.8. klo 14.00 perinteiseen tapaan early bird -erällä, joka on ollut jo pidemmän aikaa täyteen varattuna. Turnaus huipentuu sunnuntaina 22.8. neljän parhaan kilpailijan TV-finaaleihin. Turnauksen kokonaispalkintosumma 300 eXtra mukaan lukien on 56 700 euroa ja voittaja kuittaa itselleen muhkean kahdeksan tuhannen euron pääpalkinnon.

Kilpailua järjestävän organisaation Bowling Oy:n toimitusjohtaja Kai Virtanen kertoo, että Talissa tehdään kaikki voitava, jotta turnaus saadaan järjestettyä turvallisesti.

– Tietysti tässä odotetaan vielä lähipäivinä sitä, minkälaisia uusia rajoituksia valtionjohto linjaa ja niihin pitää sitten mukautua ja esimerkiksi aikatauluihin voi tulla vielä muutoksia, mutta uskomme tässä kohtaa siihen, ettei mitään sellaista tule, etteikö turnausta päästäisi järjestämään. Keilaajia olemme ohjeistaneet toimimaan vastuullisesti ja odotamme kaikkien noudattavan näitä ohjeistuksia, jotta keilailun hyvä maine säilyy ja pystymme osoittamaan sen, että lajissa pystytään järjestämään kilpailuita vallitsevissa olosuhteissa, Kai Virtanen kertoo.

Nathan Ruest-Lajoie juhli vuoden 2020 alussa edellisen Ballmaster Openin 50. juhlaturnauksen voittoa.

 

Turnaukseen odotetaan ilmoittumisten perusteella tässä vaiheessa noin 300 kotimaista ja noin 50 ulkomaalaista pelaajaa. Kilpailuerien pelaajamäärät ovat pienempiä kuin aikaisempina vuosina, jotta radoilla ei ole tungosta.

– Ulkomaalaisia pelaajia, lähinnä Euroopasta, on tulossa noin 50 ja käytännössä he ovat joko täysin rokotettuja tai saaneet vähintään yhden rokotuksen. Ohjeistamme myös heitä käyttäytymään vastuullisesti rokotuksista huolimatta. BBO ”tungos” keilahallissa ei missään tapauksessa tule olemaan totuttu. Yleisöä ei keilahallissa näillä näkymin voi olla, mutta ravintolassa saa olla asiakkaita ja ravintolan pöydässä istuen voi tietenkin seurata myös keilailua. Käytännössä tämä tarkoittaa, että seisoskelu ja vaeltelu keilahallissa on kielletty, kilpailujärjestäjän tiedotteessa kerrotaan.

Yleisö ei pääse sankoin joukoin halliin, mutta kilpailujärjestäjältä on tuttuun tapaan tulossa live stream -lähetyksiä myös alkukilpailun aikana. Tästä on tulossa lisätietoja myöhemmin.

Talin keilahallissa järjestäjillä on nyt täysi tohina päällä ja samalla hyvä fiilis siitä, että huippukeilailua päästään todistamaan.

– Näissä olosuhteissa järjestelyt tehdään luonnollisesti vähän pienemmässä mittakaavassa kuin normaalisti, mutta kaikki tehdään tyylikkäästi, kuten Ballmaster Openissa on tapana. Keskitytään positiivisiin asioihin ja kilpailun järjestäminen ylipäätään on hieno asia. Osallistuvilta ulkomaalaispelaajiltakin on tullut kiitosta siitä, että päätimme kuitenkin järjestää kilpailun ja pelaajat pääsevät pelaamaan, Virtanen summaa.

Myös Ballmaster Openin rataolosuhde on julkaistu ja 45-jalkaista olosuhdetta kommentoidaan kilpailujärjestäjän puolelta näin (linkki olosuhteeseen artikkelin lopussa):

– Siinä on lähdetty hakemaan olosuhdetta, jota voi keilata monella eri tapaa. Aluksi olosuhde voi tuntua jopa helpolta, mutta on haettu sitä, että se myös muuttuu nopeastikin pelien edetessä, ja siinä vaiheessa mitataan sitä, miten pelaajat selviytyvät muutoksista. Keilaajan pitää olla hereillä, jos meinaa isoa tulosta tehdä, kommentoi Bowling Oy:ltä olosuhteen tekemisestä vastannut Jukka Savolainen.

Kilpailujärjestäjän kotisivut

Ballmaster Open 2021 rataolosuhde 

Peliajat