Osana Brunswick Ballmaster Openia järjestettiin ensi kertaa erityisryhmien oma kahden sarjan mittainen haastekilpailu. 

11 keilaajaa saapui Taliin Brunswick Ballmaster ParaChallenge -haastekilpailun, joka oli suunnattu liikuntavammaisille, kehitysvammaisille, näkövammaisille, elinsiirron saaneille sekä kuuroille.

Kilpailijat pääsivät keilaamaan isolle yleisölle, kun Talin keilahallin katsomot olivat tupaten täynnä keilailun ystäviä, jotka olivat saapuneet seuraamaan Ballmaster Openin karsintaa torstaina.

ParaChallenge -osallistujat saivat radoille apuvalmentajikseen nimekkäät keilailutähdet, kun radoilla neuvojaan jakamassa olivat Mika KoivuniemiParker Bohn IIIWalter Ray Williams Jr.Osku Palermaa sekä Kimmo Lehtonen.

Haastekilpailussa keilailupisteitä tärkeämpää oli osoittaa, että keilailu on kaikille sopiva harrastus riippumatta rajoitteista. Voittajaksi haastekilpailussa nousi Eli Haga tuloksella 406.

Kaikki ParaChallenge -haastekilpailun tulokset:

1. Eli Haga 406 
2. Kini Saarinen 394 
3. Tuija Näsilä 384
4. Toni Välitalo 378 
5. Petri Mäkivirta 374 
6. Petri Rapeli 369 
7. Kauko Järvensivu 365 
8. Satu Lintula 361 
9. Elmeri Haukikari 348 
10. Timo Toivonen 324 
11. Seppo Virkkunen 302 

– Oli paljon ihmisiä katsomassa ja jännitin aika paljon, kun en ole tottunut siihen. Kivaa oli, Haga nauroi kilpailun päätteeksi.

Tunnelman lisäksi myös voitto maistui.

– Tuntui todella hyvältä. Yritin vain keilata ruutu kerallaan. Oli kiva, kun oli kuuluisia keilaajia valmentajina. Heiltä sai neuvoja ja vinkkejä, ja mitä kannattaisi tehdä. Sekin oli kiva.

Yksi valmentajista oli keilailulegenda Mika Koivuniemi, joka toimi valmentajan roolissa hymyssä suin.

– Hieno homma, että tällainen järjestettiin ja erityisesti miellytti se, että tämä oli päätetty järjestää näin laajasti erilaisten erityisryhmien edustajille.

Samoilla linjoilla oli niin ikään toinen valmentaja, huippukeilaaja Kimmo Lehtonen.

– Tämähän nyt oli ihan mieletön kokemus. Täytyy arvostaa, kun ihmiset harrastavat rajoitteista huolimatta. Hienoa, että tämä järkättiin ja oli kunnia olla mukana. Tästä sai ekstralatausta omaan seuraavaan kilpailuerään, torstai-iltana Ballmaster Openin juhlaerään osallistuva Lehtonen kertoi.

Talissa aikataulu on torstain osalta myöhässä, minkä takia juhlaerä päästiin aloittamaan vasta klo 19 jälkeen.

Juhlaerää voit seurata suorana lähetyksenä kisajärjestäjän sivuilta:

Livestream
Juhlaerän reaaliaikaiset tulokset

Kilpailujärjestäjän sivu

Henri Havusela