PWBA BowlTV Classicin on voittanut Singaporen Cherie Tan. Tan kukisti loppuottelussa Kolumbian Clara Guerreron 237-213. Tan lähti pudotuspeleihin ykköspaikalta ja keilasi vakuuttavasti voittoon. Voitto on hänen kolmas tittelinsä. Aiemmat voitot ovat 2016 PWBA Storm Sacramento Openista ja 2019 PWBA Players Championshipista.

Guerrero taisteli itsensä loppuotteluun kolmannelta sijalta ja pelasi kaksi matsia ennen loppuottelua. Aluksi hän päihitti Cherien siskon Daphne Tanin 217-173 ja seuraavana Shannon O’Keefen 216-204. Koko pudotuspelien ensimmäisessä ottelussa Daphne Tan voitti Julia Bondin tiukassa kamppailussa 228-226.

Karsinnasta Cherie Tan pääsi nipin napin mukaan sijalta 11, mutta round robinissa hän oli aivan omaa luokkaansa pelattuaan kuuden sarjan blokit 1378 ja 1404 ja häviten vain yhden sarjan. Karsinnan paras oli Shannon O’Keefe kahdella kuuden sarjan osiolla 1394 ja 1325. Round robinissa O’Keefen tahti hieman hiipui, mutta hän pystyi kuitenkin säilyttämään pudotuspelipaikkansa.

Eurooppalaisista 12 parhaan joukossa olivat Verity Crawley ja Dasha Kovalova, joista Kovalova päätyi sijalle 10. ja Crawley sijalle 11. Ruotsalaisista Cajsa Wegner oli ainoa, joka keilasi tässä kisassa rahoille ollen 25. Hän on myös ainoa ruotsalainen, joka pääsi mukaan PWBA BVL Classiciin, jossa keilataan 24 keilaajan round robin kolmessa kahdeksan sarjan osiossa. Kaksi osioita keilataan tänään ja huomenna ohjelmassa on viimeinen kahdeksan sarjaa sekä viiden parhaan pudotuspelit.

Eurooppalaisista mukana BVL Classicissa ovat Dasha Kovalova, Verity Crawley, Diana Zavjalova, Cajsa Wegner ja Maria Bulanova. Ruotsalainen Anneli Blomqvist jäi niukasti ulos sijalle 27, mutta kuitenkin rahoille, kun neljä keilaajaa 24 parhaan ulkopuolelta palkittiin.

 

PWBA:n sivuille

 

Eliisa Hiltunen

Kuva: PWBA