Kreetan Haniassa pelattava ECC jatkui lauantaina ensimmäisellä finaalivaiheella, kun 16 parasta naista kisasivat pääsystä kahdeksan parhaan joukkoon. Eliisa Hiltusen sijoitus oli lopulta yhdeksäs, 76 pisteen päässä jatkopaikasta.

Eliisa Hiltunen aloitti lauantaiaamupäivän kahdeksan sarjan blokin erittäin hyvin. Ensimmäisiin neljään sarjaan merkittiin 258, 206, 224 ja 224 ja kiri kohti jatkopelejä oli alkanut. Seuraavat neljä sarjaa tuottivat kuitenkin enemmän haasteita, kun viidenteen sarjaan tuli tulosta 189 ja kuudenteen 188. Seitsemännen sarjan 213 loi uskoa, mutta viimeiseen sarjaan tuli tulosta enää 175.

Hiltusen kahdeksan sarjan lopputulos 1677 oli erän neljänneksi paras, mutta jatkopaikka kahdeksan parhaan joukossa jäi lopulta 76 pisteen päähän.

– Hyvä nousu oli tänään ja olin jo melkein jatkossa. Palasin omalle tasolleni lukuun ottamatta muutamia missejä. Käsittelimme Idolin (pallon) pinnan miedolla abralonilla ja kiillotusaineella, ja se toimi hienosti ensimmäiset neljä sarjaa. Vaikeuksia tuli kuitenkin taas, kun siirryttiin hallin alkupäähän ja sitten oli jo vaikea löytää ideaa. Tänään selvisin vähemmillä rangaistuksilla, sillä huonommista osumista jäi lähinnä yhtä keilaa, eikä niin paljon erilaisia himmeleitä kuin kahdessa ensimmäisessä osiossa, Hiltunen analysoi.

– Kokonaisuutena sijoitukseni on suuri pettymys, kun tiedän oman tasoni olevan jossain aivan muualla. Ei vain jostain syystä onnistunut mikään alkupeleissä. Kaikkeni yritin ja varmaan vähän liikaakin, niin tulos on tällä kertaa tällainen, hän lisäsi.

Miesten puolella Juho Rissanen lähtee 16 parhaan jatkopeleihin 11. sijalta, vain 33 pisteen päässä kahdeksannesta sijasta.

Tuloksia voi seurata tästä linkistä

 

Teksti: Markus Viljanen