Brunswick Ballmaster Openin 50-vuotisjuhlaturnaus ratkeaa sunnuntaina. Lauantai-iltana keilattiin karsinnan päätteeksi ensimmäinen finaalivaihe, joten kilpailun 48 parasta keilaajaa on nyt selvillä.

Karsinnan 24 parasta etenivät karsinnasta suoraan sunnuntaina klo 10.00 pelattavaan loppukilpailun toiseen vaiheeseen, mutta 48 muuta karsinnasta jatkoon edennyttä pelasivat kuuden sarjan ensimmäisen finaalivaiheen Talissa myöhään lauantai-iltana ja tästä osiosta 24 parasta etenivät jatkoon.

Jatkopaikoista käytiinkin kova taistelu viimeisiin heittoihin saakka. Tässä loppukilpailun ensimmäisen vaiheen kaikki tulokset:

Tulokset

Kovimman tuloksen lauantai-iltana keilasi Christophe Sloan tuloksella 1422

Tässä vaiheessa kilpailusta putosi kovia nimiä, kun esimerkiksi Englannin Dominic Barrett, Kimmo Lehtonen, Petteri Salonen sekä Ruotsin Jenny Wegner eivät edenneet loppukilpailun toiselle kierrokselle.

Vastapainona nähtiin hienoja onnistumisia, kun 14-vuotias ruotsalainen Carl Eklund selvitti tiensä jatkoon. Mainittava on myös GB:tä edustava Heidi Manninen, joka nähdään niin ikään sunnuntain ratkaisupeleissä.

Hienoa on nähdä toisella finaalikierroksella myös tänä vuonna 60 vuotta täyttävä keilailulegenda Teemu Raatikainen, joka taisteli itsensä viimeisenä jatkoon vain neljän pisteen erolla Tomas Leanderssoniin. Talin yleisöä huudatti myös Kaaron Salomaa, joka teki viimeiseen sarjaansa 268 ja nousi mukaan jatkopeleihin.

Näin ollen jäljellä on 48 parasta keilaajaa, jotka pelaavat sunnuntaina klo 10.00 alkaen kuusi sarjaa toisessa loppukilpailun vaiheessa.

Henri Havusela