Euroopan Keilailuliiton kongressi pidettiin sunnuntaina 24.10. Haniassa Kreikassa ensi viikolla alkavien Euroopan mestareiden cupin yhteydessä.

Jäsenliittoja oli edustettuina kongressissa 21 ja yhdeksän valtakirjalla ETBF:n 46:sta liitosta. Ensimmäisenä käsiteltävänä aiheena oli tilinpäätökset vuosilta 2019 ja 2020. Vuoden 2019 tulos oli 8347,58 euroa ylijäämäinen ja 2020 vuoden 47 388,68 euroa.

Seuraavana päätös tehtiin isosta, mutta vain yhtä kirjainta koskevasta brändäysasiasta. ETBF:n hallitus ehdotti kongressille perustelujen jälkeen, että liiton nimi muutettaisiin nykyisestä European Tenpin Bowling Federationista (ETBF) European Bowling Federationiksi (EBF). Nimi olisi linjassa myös International Bowling Federationin (IBF) kanssa. EBF:lle oli tehty myös uusi logo (katso kuva), jota tullaan käyttämään erilaisissa markkinointituotteissa, muun muassa mitaleissa. Nimimuutos logoineen hyväksyttiin.

Ehkä merkittävin muutos sääntöosiossa oli se, että EBF:n hallitukselle annettiin päätösvalta tulevien arvokilpailujen pelitapojen, sääntöjen ja esim. narukeilojen käytöstä. Suomi ehdotti tässä kohtaa, että ennen päätöksiä kaikilta jäsenliitoilta kysyttäisiin mielipidettä. EBF:n hallitus lupasi harkita asiaa.

Puheenjohtajavaalealeihin oli ilmoittautunut kaksi ehdokasta. Nykyinen pj. Addie Ophelders Hollannista ja Marc Beaufays Belgiasta. Marc kuitenkin vetäytyi ehdokkuudesta ja näin Addie valittiin jatkamaan puheenjohtajana vuoden 2025 kongressiin saakka.

Hallitukseen paikkoja oli tarjolla kaksi. Ehdokkaita oli ilmoittautunut sama määrä ja näin ollen Onder Gurkan Turkista Sergey Lisitsyn Venäjältä jatkavat vuoteen 2025 saakka hallituksessa.

Suomen joukkue Juho Rissanen ja Eliisa Hiltunen valmentaja Jarmo Ahokkaan kanssa saapuivat myös tänään sunnuntaina kisapaikalle. Aikainen paikalle saapumisen syy oli lentoaikataulut. Ensimmäinen tuntuma ratoihin otetaan jo illan epävirallisessa harjoittelussa. Juttua joukkueen fiiliksistä ym. tulossa huomenna maanantaina.

Kilpailut käynnistyvät tiistaina virallisilla harjoituksilla.

Kisajärjestäjän sivuille

ECC:n aikataulu

 

Sami Järvilä