Saksan Münchenissä pelattiin eilen päätökseen Brunswick Euro Challenge. Loppuottelussa Englannin Dominic Barrett voitti Ruotsin Kim Bollebyn pisteellä 236-235. Suomalaisista Tomas Käyhkö oli kuudes ja Jesse Kallio kahdeksas.

Karsinnassa tulostaso oli kärjen osalta korkea, mutta karsintaraja finaaliin pysyi kuitenkin 1400 pisteen alapuolella. Karsinnan voitti yllätysnimi Uzbekistanista, kun Ravshan Abdusamadov keilasi kärkitulokseksi 1501. Jesse Kallio oli karsinnan neljäs ja hän pääsi sillä suoraan loppukilpailun toiseen vaiheeseen.

Muista suomalaisista loppukilpailuun ylsivät Kaaron Salomaa tuloksella 1375, Tomas Käyhkö tuloksella 1373 sekä Teemu Putkisto early bird -eristä tuloksella 1337. Karsintaraja finaaliin oli Tim Stampen 1355. Essi Pakarinen jäi niukasti rajan alapuolella 1348 tuloksellaan ja hän oli 67. Eliisa Hiltunen oli 86. tuloksella 1304 ja Niko Oksanen 89. tuloksella 1299. Santtu Tahvanainen oli perunut viime hetkellä, eikä ollut mukana kilpailussa.

Loppukilpailun ensimmäisestä vaiheesta Tomas Käyhkö oli ainoa suomalainen, joka keilasi jatkoon toiseen vaiheeseen tuloksella 1488. Teemu Putkisto pääsi lähelle pistein 1323, mutta raja jatkoon oli Dominic Barrettin 1339. Putkiston lopullinen sijoitus 34. ja Kaaron Salomaan 43.

Toisessa vaiheessa Kallio ja Käyhkö keilasivat vakuuttavasti, varsinkin Kallio, joka takoi saman tuloksen kuin karsinnassakin, 1460. Sillä hän eteni ykkösenä kahdeksan pelaajan round robiniin. Käyhkö kokosi pisteitä 1364 ja meni jatkoon neljäntenä.

Round robinissa molemmat suomalaiset joutuivat vaikeuksiin eikä kolmen parhaan pudotuspeleihin vaadittavia voittoja otteluista tullut. Kallio voitti seitsemästä ottelusta vaan kaksi ja kun myös tulokset olivat heikkoja, hän putosi sijalle kahdeksan. Käyhkö sai ensimmäiseen sarjaan vain 155, mutta sen jälkeen keilasi kyllä hyvin. Vain kolmella voitolla ei ollut asiaa kolmen parhaan joukkoon.

Tomas Käyhkö kertoi finaalipäivästä näin:

-Ihan hyvä päivä kokonaisuudessaan. Ekassa ja tokassa vaiheessa tuntui, että keilasin hyvin ja onnistuin tekemään muutokset ajoissa ja yleensä ne osuivat vielä oikeaan. Kolmannessa vaiheessa radat olivat vähän erilaiset, keilasin vähän huonommin ja en oikein saanut voittoja aikaan.

Kallion mietteitä:

-Round robinin hoito oli aika kaukana edellisistä hoidoista, ja en keksinyt siihen tapaa miten saada kaatoja. Samalla katosi luotto omaan tekemiseen ja heittäminen oli tosi huonoa. Harmittaa tottakai aika paljon, kun ennen round robinin alkua oli fiilis, että kisa olisi voitettavissa.

Barrettin ja Bollebyn lisäksi kolmen parhaan pudotuspeleihin pääsi Ruotsin Rasmus Edvall, joka ei semifinaaliottelussa kuitenkaan pystynyt haastamaan Barrettia kunnolla. Barrett loppuotteluun 209-169. Loppuottelu Barrettin ja ykkössijoitetun Bollebyn välillä olikin sitten jännittävä aivan viimeisiin heittoihin asti. Barrett lopetti ensin ja teki kymppiruutuun ysipaikon ja kaadon. Bollebylle oli vielä ovi auki, mutta ensimmäinen heitto epäonnistui ja sillä lähti vain seitsemän keilaa. Hän paikkasi ja teki kaadon, mutta se ei riittänyt enää.

Seuraavan kerran Euroopan kiertuetta keilataan elokuussa Tanskassa Odense Internationalin parissa.

 

Kilpailun tulokset

 

Eliisa Hiltunen

Kuva: Brunswick Euro Challenge

Edit. Kallion kommentit lisätty 13.23.