Weber Cupin tiistai-ilta alkoi isäntien kannalta lupaavasti kahdella voitolla, mutta sitten hyvä meno hyytyi ja jenkit veivät kolme sarjaa putkeen. Parivaljakko Jesper Svensson-Osku Palermaa tasoitti päivän erän lopuksi. Yhdysvallat lähenee kokonaisvoittoa 16-9 tilanteessa.

Illan aluksi keilatun ottelun toisen joukkuesarjan otti Eurooppa selvin numeroin 263-233. Kun heti perään tähän asti alisuorittanut Stuart Williams kaatoi USA:n kapteenin Chris Barnesin tiukassa ottelussa 234-232, tilanne näytti huomattavasti paremmalta eurooppalaisittain.

– Helpotus on todella käsin kosketeltava, Williams sanoi. Minä ja Chris pystymme kääntämään ystävyytemme pois päältä, kun tarvitaan. Hän on ollut heidän joukkueestaan se, joka on tähän asti tuskaillut eniten, joten tämä oli kahden tuskailijan matsi. Rata menee aina vähän sotkuiseksi baker-pelin jälkeen, onneksi se oli nyt tarpeeksi sottainen, Stu kertoi.

Osku Palermaan peli oli näyttänyt hyvältä iltapäivällä, mutta nyt Kyle Troupia vastaan hän oli vaikeuksissa rataolosuhteen kanssa ja taipui 202-254 tappioon.

Kippari Barnes astui jälleen radalle Euroopan tehokkainta pelaajaa, Jesper Svenssonia, vastaan ja hän ryhdistäytyi tasoittamalla iltaerän pisteet lukemin 267-256. Päivällä pirteästi esiintynyt Thomas Larsen pelasi Bill O’Neilliä vastaan ja joutui tunnustamaan kokeneen amerikkalaisen paremmakseen pistein 232-256 ja jäin USA venytti johtoaan jälleen yhdellä.

Illan viimeinen ottelu toi jälleen radalle pohjoismaisen parin Svensson-Palermaa, jotka olivat ottaneet ilahduttavan pisteen iltapäivällä. Nyt vastaan asettuivat O’Neill ja Troup. Kaatoja mätkittiin totutun tavan mukaan urakalla ja jälleen Svensson/Palermaa ottivat voiton ja pisteen ja tasoittivat iltaerän tuloksin 278-266.

– Pelasimme erittäin hyvän paripelin aiemmin päivällä ja olen onnellinen, että saimme jälleen voiton illan viimeisessä sarjassa, Svensson sanoi.

– Mielestäni joukkueemme keilasi erittäin hyvin tänään ja olisimme helposti voineet voittaa pari matsia enemmän. Otimme selvästi askeleen oikeaan suuntaan ja voimme tälle rakentaa huomiseen päivään. Olemme vielä kaukana takana, mutta isolla päivällä huomenna voimme ehkä saada heidät kiinni, hän lopetti.

Tiistain pisteet tasattiin 6-6, mutta USA johtaa kokonaispistein 16-9 ja se voi teoriassa katkaista pelit jo keskiviikkona iltapäivällä, jolloin keilataan kymmenen sarjaa, seitsemän singleä ja kolme paripeliä. Ensimmäisenä 23 pistettä saalistanut joukkue voittaa 21. Weber Cupin.

Pelit alkavat klo 15.00 Suomen aikaa.

Pekka Korpi

Weber Cupin sivuille