Weber Cupin ensimmäinen pelipäivä merkittiin Euroopan joukkueen nimiin. Kahdeksan ottelun jälkeen isäntien johtolukemat ovat 5-3.

Perinteisesti kilpailu aloitetaan joukkuepelillä, kaikki viisi keilaajaa keilaavat sarjan baker-pelitavalla. Tällä kertaa sarja ei ollut kovin jännittävä, kun Eurooppa pommitti voiton 242-212 ja kirjasi itselleen ensimmäisen pisteen. Kauaa ei sininen joukkue saanut johtoa juhlia, sillä jo heti seuraavassa matsissa Yhdysvaltain kapteeni Chris Barnes toi joukkueensa tasoihin kukistamalla Thomas Larsenin komeasti 257-245. Euroopan Stuart Williams vastasi heti voittamalla Anthony Simonsenin tiukassa sarjassa 233-225. Nämä molemmat kaverukset asuvat Texasissa, vaikka eri maanosaa edustavatkin.

Jenkkien ensikertalainen, mutta keilaajana kokenut, Tom Daugherty, osoitti sopivansa joukkueeseen hienosti. Hän paukutti kaatoja toisensa perään, vain kahdesti jäi keiloja avausheitolla pystyyn, kun Euroopan kippari Dom Barrett sai selkäänsä oikein isän kädestä 263–195. Sekä Barrett että Daugherty jäivät radalle ensimmäistä paripeliä varten. Mukaan tulivat Larsen ja USA:n toinen rookie, ensikertalainen, Chris Via. Sarja oli tiukka ja kovatasoinen, tuloksin 253-246 voiton veivät USA:n miehet ja näin uusi manner siirtyi kilpailussa johtoon 3-2.

Euroopan ainoa rookie, Richard Teece, jatkoi keltanokkien hyvää menestystä rökittämällä Vian selvin numeroin 234-204 ja tasoittamalla pelin lukemiin 3-3. Ruotsin ihmevasuri Jesper Svensson astui lopussa radalle ja hoiteli pisteet kotiin kahdesti. Ensin kyytiä sai jenkkien pörröpää Kyle Troup. Tämä pani kyllä kunnolla kampoihin, mutta 257 ei piisannut Jepelle, joka paukutti sarjan 268. Päivän viimeisessä matsissa vastakkain asettuivat fanien netissä äänestämät keilaajat, Svensson ja Barnes. Ja taas hakattiin kovaa, Jesper taiteili 266 ja otti pisteen kotiin, kun Chris jäi tulokseen 236.

Näin ensimmäisen päivän jälkeen Euroopan johto oli 5-3, mutta tämähän on vasta alkua. Kaikkiaan neljään sessioon on aikataulutettu 35 ottelua, mutta kaikkia ei välttämättä keilata. Kahina päättyy, kun jompikumpi joukkue saa 18 pistettä.

Kuten tuloksista näkyy, radanhoito on näytösotteluun sopivasti tietenkin yleisöystävällinen. Järjestäjän nettisivuilla voi kuka tahansa käydä äänestämässä pelaajia tiettyihin otteluihin, joten sinne vaan mukaan.

Taisto jatkuu jälleen perjantai-iltana klo 20.00 Suomen aikaa. Silloin on jälleen ohjelmassa kahdeksan matsia, viisi singleä ja kolme paripeliä.

 

Pekka Korpi

Järjestäjän sivuille

Kuva: Matchroom Sports