Naisten SM-liiga keilasi kaksi kierrosta vaativissa olosuhteissa Kotkan uusitussa keilahallissa. WTBA:n olosuhdekirjastosta valittu 40 jalkaa pitkä Athens-hoito kellisti suomalaiset naiskeilaajat.

Giants teki vaikeissa keleissä vähiten virheitä ja oli selvä ykkönen lauantaina. Sunnuntaina Bay tuli aivan iholle, eroa tuli vain kaksi pistettä. Giants hävisi kumpanakin päivänä yhden ottelun ja keräsi molempina 88 pistettä.

Päivän kakkosjengi pelaajat vasemmalta: Riikka Ratia, Hannele Impola, Eliisa Hiltunen, Essi Pakarinen ja Vilma Salo.

Näin sarjataulukon kärjessä olevien porilaisten pistemäärä on 176. Bay voitti joukkueiden keskinäisen matsin sunnuntain toiseksi viimeisellä kierroksella, mutta ei pystynyt pitämään päivälistan johtopaikkaansa loppuun saakka, vaan taipui kakkoseksi 86 pojolla. Sarjataulukossa Bay pitää niin ikään kakkospaikkaa 159 pisteellään. Kolmantena sarjataulukossa on puolustava mestari GB, jolla on koossa 134 pistettä. Aivan kannoilla tulee Cherry, vain kolme pistettä jäljessä.

Nämä neljä ovat selvästi irti muista, sillä viidentenä olevalla Nasevilla on koossa 95 pistettä. Loppukolmikko, ET, Smash ja Uljas ovat yhdeksän pisteen sisällä 72-63.

Yhtään henkilökohtaista paritulosta ei sunnuntain kierroksella tehty. Parasta keskiarvoa, 199,8, keilasi Cherryn Marjaana Hytönen, joka keilasi kuuteen sarjaan 1199. Giantsin Ani Juntunen veteli loppukirinsä ansiosta seitsemään sarjaan 1397, eli 199,6 keskiarvolla. Kolmanneksi listalle kirjataan Giantsin Sanna Pasanen, 1380, 197,1.

Takaa seuranneena olosuhteen suuriin hankaluus oli nurkkien pudottaminen. Kymppikeilaoja, ja tietenkin seiskoja vasureilla, seisoi etenkin sunnuntaina, kun keilaajat nousivat pelaamaan hieman ylempää. Osumaa tuli paremmin, mutta harvalla suomalaisella naiskeilaajalla riitti kättä nurkkakeilojen pudottamiseen. Lisähaastetta antoi vielä oikeanlaisen pallon valinta. Ei näyttänyt helpolta.

Viikonlopun kakkosjoukkueen, Bayn, joukkueenjohtaja Hannele Impola päivitteli juuri näitä asioita:

– Keli ei ollut helppo. Tulimme eilisestä hieman ylemmän, saatiin parempaa osumaa, mutta kymppejä seisoi. Olisi pitänyt pelata vielä tiukempaa linjaa, mutta siihen piti väline natsata, Impola pohdiskeli jälkikäteen.

– Päivä oli kokonaisuudessaan hyvä, vaikka muutama kohta jäikin harmittamaan. Joukkueessa kaikki olivat hieman kartalla, mutta ei täysin, jotta olisi pystynyt tekemään isoa tulosta. Paikkaaminen oli tänään isossa roolissa. Piti keskustella siitä, mitä radalla tapahtui. Pohtimista piti tehdä yhdessä, ei yksin, Hantta jutteli.

– Essi (Pakarinen) on meillä uusi, mahdollisesti pystymme vihdoin päästämään Pölläsen (Krista) eläkkeelle, kuten hän toivoo. Mutta kyllä se vielä tulee mukaan, jos tarvitaan, oli loppukommentti.

 

Teksti: Pekka Korpi

Sarjataulukko