Ranskan Wittelsheimissä keilatun EBT-kilpailun voitti Tanskan Mikkel Sörensen.

Viime viikolla keilatussa Brunswick Openissa oli mukana vain kaksi suomalaista, Kimmo Lehtonen ja Lassi Aalto. Lehtonen keilasi hienon tuloksen heti ensimmäisessä kilpailuerässään torstai-iltana. Hän keilasi sarjat 268, 225, 257, 279, 215 ja 200 keräten yhteistulokseksi karsinnan toiseen sijaan oikeuttavat 1444 pistettä.

Lassi Aallon pelit eivät sujuneet aivan niin hyvin. Nuorukaisen paras peli sisälsi sarjat 208, 246, 206, 169, 211 ja 195, yhteistulosta 1235. Tulos oikeutti karsinnassa sijaan 64. Loppukilpailuun päästäkseen olisi vaadittu 45 pistettä enemmän, 1280. Karsinnan kärkisijan vei tanskalainen Mik Stampe tuloksella 1450. Neljän parhaan joukkoon vaadittiin 1408, kahdeksan joukkoon 1383. Neljä parasta siis vaiheeseen kolme ja sijat 5-8 suoraan vaiheeseen kaksi. Muut finalistit aloittivat pelinsä ensimmäisestä vaiheesta.

Sunnuntaina keilatun loppukilpailun kolmessa ensimmäisessä vaiheessa pelattiin kussakin neljä sarjaa. Ensimmäisestä 20 parasta pelaajaa eteni jatkoon, toisesta 12 ja kolmannesta vaiheesta kahdeksan. Lehtonen tuli mukaan kolmanteen vaiheeseen, jossa oli mukana vielä 16 keilaajaa. Hän eteni helposti kahdeksan parhaan joukkoon pistein 928. Kärkinimi tässä vaiheessa oli Saksan Oliver Morig lukemin 937. Muut jatkoon päässeet olivat Tsekin Jaroslav Lorenc, Ranskan Quentin Deroo, Tanskan Mikkel Sörensen, Thaimaan Kim Bolleby, Saksan Bodo Konieczny ja Hollanin Johnny Spil.

Ensimmäiseen matsiin Lehtonen sai vastaansa toisen vasurin, Kim Bollebyn. Lehtonen keilasi kahteen sarjaan 404, mutta Bolleby oli vahvempi ja eteni neljän parhaan joukkoon. Lehtosen sijoitus kilpailussa oli seitsemäs. Hän kommentoi eilistä finaaliaan näin:

– Kuudentoista parhaan joukossa peli kulki hyvin ja tein oikeat ratkaisut. Jouduin muuttamaan palloa ja linjaa, kun edellä meni pari vasuria eikä edellisen vaiheen jälkeen tehty ratahoitoa. Kahdeksan parhaan joukkoon tehtiin ratahoito. Siinä eka sarja meni ok, lukuun ottamatta kymppiruudun reikää. Toka sarja alkoi samalla tavalla kuin eka loppui ja osuma jäi koko ajan vajaaksi. Otin ottavamman pallon, mutta se ottikin liikaa kiinni ja jäi reikä. Kaveri teki jonoa, joten game over.

Finaalipäivän aikataulu venyi, joten en jäänyt katsomaan loppupelejä, kun oli kiire lennolle.
Kilpailun voittoon keilasi lopulta Tanskan Mikkel Sörensen, joka päihitti loppuottelussa juuri Lehtosta vastaan pelanneen Kim Bollebyn.

Tällä viikolla EBT-kiertue jatkaa Norjan Osloon, jossa keilataan vuoden 2019 kiertueen toiseksi viimeinen kilpailu Norwegian Open.