Suomen Keilailuliitto uudisti verkkosivunsa 8.10.2019. Käyttöönotto aiheutti katkoksen hetkeksi tiistaina iltapäivällä, mutta siirtyminen uusille sivuille saatiin ongelmitta valmiiksi.

Koska SKL:n jäsenistö ehti pitkään käyttää aikaisempia sivuja, on paikallaan kertoa uudistuksista, jotta uusien verkkosivujen käyttäminen tuntuu mahdollisimman helpolta alusta asti.

Hakutoiminto 

Vanhoilta sivuilta puuttui täysin mahdollisuus hakea tietoa verkkosivujen sisältä ja tähän on nyt tehty muutos. Uusilla verkkosivuilla on oikeassa ylälaidassa suurennuslasin kuva, jota klikkaamalla aukeaa hakukenttä. Tähän kirjoittamalla halutun asian käyttäjä pääsee kätevästi liikkumaan sivuilla ilman, että kaikkien sivuston asioiden paikat pitäisi olla tiedossa.

Hakutoiminto koskee myös uutisia. Esimerkiksi, kun SKL on tiedottanut keilakilpailusta ja lisännyt tulokset uutiseen, löytyy tämä uutinen hakutoiminnon avulla syöttämällä esimerkisi osallistujan nimen, joka löytyy kyseisen kilpailun tilastoista tai uutisen muusta tekstistä.

Kalenteri 

Jäsenistölle tärkeä uudistus on myös uusien verkkosivujen kalenteri, joka löytyy osoitteesta keilailu.fi/kalenteri.

Kalenteriin on tässä vaiheessa lisätty kauden aikana käytäviä kilpailuja, minkä lisäksi kalenterin tapahtumiin pystytään suoraan linkittämään kilpailujen tärkeitä tietoja, kuten ohjeita ilmoittautumisesta, kilpailuesitteitä, rataolosuhteita tai mitä tahansa kilpailuun liittyvää tärkeää asiaa sekä tietysti jälkikäteen tuloksia.

Dokumenttipankki 

Aikaisemmilla verkkosivuilla oli paljon dokumentteja eri puolilla sivuja. Uusilla sivuilla pyrimme tallentamaan kaikki tällaiset dokumentit omalle sivulleen, joka löytyy etusivulta laatikkolinkistä ”materiaalit” tai vaihtoehtoisesti keilailu.fi/dokumenttisivu.

Tältä sivulta löydät samasta paikasta tärkeät dokumentit ja myös tällä sivulla on käytössä oma hankukenttänsä. Esimerkiksi matkalaskulomake löytyy näppärästi, kun käyttäjä kirjoittaa ensimmäiset kirjaimet hakukenttään.

Uutiset 

Ajankohtaiset uutiset löytyvät etusivun yläreunasta ”ajankohtaista”-linkistä. Uutisten ulkoasu on uusilla sivuilla aiempaa parempi, ja tämän lisäksi esimerkiksi kuvat pääsevät paremmin oikeuksiina artikkeleissa. Jatkossa uutiset pystytään myös jakamaan omiin kategorioihinsa.  Uutisissa näkyy kategoroita sekä avainsanoja, joita klikkaamalla käyttäjä näkee kaikki samasta aiheesta tai tietystä henkilöstä kirjoitetut uutiset yhdellä klikkauksella.

Sivun päivittäjälle ja käyttäjälle parempi ja ketterämpi 

Uudet verkkosivut on toteutettu sisällönhallintaohjelmisto WordPressillä, jolla sivujen päivittäminen ja sisällön julkaiseminen avaa paljon uusia mahdollisuuksia verrattuna aikaisempiin verkkosivuihin.

Tiivistetysti voi todeta, että SKL pyrkii uudistuksella päivittämään verkkosivunsa selkeämmiksi sekä käyttäjäystävällisemmiksi. Tiistaina julkaistut sivut ovat jo nyt hyvällä mallilla, mutta päivittäminen jatkuu esimerkiski kalenterin sisällön osalta tulevina päivinä ja viikkoina.